Rôzne

Úsmevný príbeh otecka z Nitry: Odpoveď jeho syna Jonáša vás dostane do kolien!

Otec uviazol na balkóne a snažil sa presvedčiť svojho syna, aby mu otvoril. Nakoniec sa mu to aj podarilo. Vynašiel sa však aj jeho syn Jonáš.

Ilustračný obrázok k článku Úsmevný príbeh otecka z Nitry: Odpoveď jeho syna Jonáša vás dostane do kolien!
Zdroj: Dnes24.sk , www.pixabay.com

Otecko z Nitry sa na sociálnej sieti pochválil úsmevným príbehom. Jeho hlavnou hviezdou je syn Jonáško, ktorý so svojím otcom pekne „vypiekol“.

Ako mnohé deti, aj Jonáš odmietal jesť. Otec mu dal teda príkaz a išiel na balkón fajčiť.

Prečítajte si tiež

Poslúchol a zavrel

„Krpec volal, že mám zavrieť dvere, lebo mu je zima. Nové balkónové dvere sa však stále otvárajú, preto som mu povedal, nech ich zvnútra sám zavrie. Môj poslušný Jonáško zavrel – a akonáhle zistil, že sa k nemu nedostanem, odložil lyžicu, zapol si telku a mňa vonku si nevšímal,“ začína svoje rozprávanie otecko. To však bol len začiatok.

Otec klopal, prosil, ale malý sa len usmieval a začal vyjednávať. „Povedal, že otvorí, ak mu sľúbim, že nemusí jesť. Ešteže nepovedal, aby som si kľakol. Takto ponížiť som sa však nechcel. Začal som búchať a nadávať, nech okamžite otvorí. Ďalej sa veselo smial, veľká sranda, ale mňa v tričku s krátkym rukávom humor prešiel. Poriadne som tresol do dverí a povedal mu, že ho zderiem ako hada,“ pokračuje.

Čo mu povedal?

To sa už synček zľakol a otcovi povedal, že by dvere aj otvoril, ale bojí sa, že dostane na zadok. Takto sa otec so synom cez balkónové dvere doťahovali zhruba dvadsať minút. Otcovi napadlo, že z mobilu zavolá na pevnú linku. Jonáš zdvihol. Otec zmenil hlas a k telefónu si vypýtal seba samého.

„Jonáš povedal, že otec nemôže ísť k telefónu, lebo je na balkóne. Nato som odvetil, že ja viem, ako tam svojho otca vymkol. Jonáš sa opýtal – odkiaľ to viem? Povedal som, že som Boh a viem všetko, aj to, že nechce jesť. Na druhom konci telefónu bolo chvíľu ticho, potom sa ma spýtal, či ako Boh môžem zariadiť, aby nedostal bitku. To sa mi nepáčilo, ale na druhej strane, Boh je milosrdný, tak som mu to sľúbil,“ opisuje otec.

Zabralo to. Jonáš mu po tomto telefonáte bez slova otvoril dvere a začal jesť.

„Ani ja som nič nepovedal, iba som si k nemu sadol a spýtal sa ho, ako mu chutí? Dobre, tato, povedal a po chvíli dodal, – volal mi Boh. A čo povedal? Že nemáš toľko fajčiť,“ odvetil mu syn.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM