Lucia Lauková Správy

Kúpalisko pripravujú na sezónu: Práce sa začali aj na novej gastrozóne

Napriek tomu, že je otvorenie letnej sezóny neisté, na kúpalisku v Nitre prebiehajú prípravné práce. Súvisia aj s novou gastrozónou.

Ilustračný obrázok k článku Kúpalisko pripravujú na sezónu: Práce sa začali aj na novej gastrozóne
11
Galéria
Zdroj: TASR

Na kúpalisku začali pripravovať novú gastrozónu. Na stánky, v ktorých sa bude predávať občerstvenie, ešte prebieha súťaž.

„Začalo sa odpratávanie starých vecí v gastrozóne, okrem toho sa tam robia výkopové práce a riešia sa rozvody. Je to príprava na osadenie nových kontajnerov na predaj občerstvenia,“ priblížil práce nitriansky hovorca Tomáš Holúbek.

Okrem toho prebiehajú aj prípravné práce potrebné na prípadné otvorenie sezóny. Mesto dúfa, že kúpalisko tento rok bude môcť otvoriť.

„Veríme v to aj preto, že mnohí ľudia zrejme i kvôli komplikovanej finančnej situácii aj kvôli doznievajúcej pandémii nebudú môcť vycestovať k moru, a preto iste privítajú možnosť schladiť sa a oddýchnuť si na letnom kúpalisku v Nitre,“ myslí si hovorca mesta Tomáš Holúbek. Ráta však so všetkými alternatívami vývoja pandémie.

Prvá etapa

Radnica teraz zisťuje finančné náklady a časový harmonogram, ktoré budú potrebné na spustenie kúpaliska do prevádzky. „Vzhľadom na veľké výpadky v príjmoch je chod úradu i mestských organizácií v šetriacom režime. Musíme si teda počkať na vývoj situácie,“ dodáva hovorca mesta.

Kúpalisko sa má modernizovať vo viacerých etapách. Na prvú etapu bolo vyčlenených 150-tisíc eur z mestského rozpočtu. Mesto zatiaľ plánuje zrealizovať len časť z tejto investície, a to kúpu a osadenie nových kontajnerov a prípravu novej zamýšľanej oddychovej zóny pred gastrostánkami.

Stavebné úpravy

„Realizovať sa však budú len tie práce, ktoré si nebudú vyžadovať ďalšiu údržbu, teda neplánujeme finalizáciu oddychovej zóny. Dôvod je ten, že nevieme, kedy a i či vôbec sa túto sezónu kúpalisko otvorí. Inak povedané, nechceme úplne zastaviť projekt postupnej modernizácie a stratiť rok. Takže chceme urobiť hrubšie stavebné úpravy, ale žiadne výsadby, kúpa mobiliáru, vytvorenie pieskovej zóny a podobne,“ vysvetlil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Tento rok sa chcelo mesto pustiť aj do obnovy technológie na úpravu vody, vrátane vyhrievania detského bazéna. Kvôli utlmeniu výroby mesto pripravuje novú súťaž.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Letné kúpalisko v Nitre počas sezóny
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM