Lucia Lauková Správy

Investície do nitrianskeho kúpaliska pokračujú: Na tieto novinky sa môžeme tešiť

Na opravu letného kúpaliska v Nitre chce mesto minúť desiatky tisíc eur. Na tento rok sú v pláne tri hlavné priority.

Ilustračný obrázok k článku Investície do nitrianskeho kúpaliska pokračujú: Na tieto novinky sa môžeme tešiť
11
Galéria
Zdroj: TASR

Po tom, čo bola v roku 2018 zamietnutá dostavba letného kúpaliska podľa návrhu víťaza architektonickej súťaže, sa rozhodlo mesto letné kúpalisko na Sihoti radšej opraviť. V prácach sa bude pokračovať aj tento rok.

Ako informoval nitriansky hovorca Tomáš Holúbek, mesto kúpalisko obnovuje postupnými krokmi.

Pre tento rok sú určené tri hlavné priority. Jednou z nich je aj výhrev detského bazéna. „Evidujeme viacero sťažností rodičov na studenú vodu v ňom,“ odôvodnil hovorca Tomáš Holúbek.

Zóna s občerstvením

Do tohtoročnej sezóny by malo kúpalisko vstúpiť aj s vynovenou gastrozónou. „Chceme výrazne vylepšiť zónu s občerstvením, rátame s novými stánkami, s novým sortimentom jedál, s kvalitnejším, no cenovo dostupným stravovaním, okrem stánkov tu pribudne relaxačná zóna s pieskoviskom a hracími prvkami, spevnené plochy, mobiliár,“ pokračuje hovorca mesta.

Investícia pôjde aj do toho, čo ľudia neuvidia, no je to mimoriadne dôležité, a tým je výmena piatich filtrov na všetkých bazénoch.

Odhadovaná suma za tieto práce je podľa obchodnej súťaže vyše 61-tisíc eur.

V tejto sume je zahrnutá demontáž, dodanie a montáž pieskových filtrov, výmena potrubí, ventilov, armatúr a inštalácia tepelného čerpadla pre detský bazén.

Celoročná kaviareň

Radnica má do plány aj do ďalších sezón. „Okrem toho sa v ďalších sezónach plánujeme zamerať na vynovenie šatní, spŕch a našim snom je vytvoriť tu aj celoročnú kaviareň, ktorá má potenciál fungovať, pretože by bola umiestnená v príjemnom prostredí s mimoriadne pekným výhľadom na hrad,“ prezradil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Mesto tiež plánuje riešiť samostatný vstup na športoviská na kúpalisku tak, aby hráči, ktorí si sem prídu zahrať napríklad plážový volejbal, nemuseli platiť vstupné na kúpalisko.

Nový vstup

„Tieto športoviská v areáli kúpaliska sa dajú využívať minimálne o mesiac skôr aj o mesiac neskôr ako je sezóna, v ktorej je otvorené kúpalisko a aj to je jeden z dôvodov, pre ktorý chceme riešiť samostatný vstup,“ uviedol hovorca mesta.

Okrem toho sa sa mesto zamýšľa nad možnosťou otvárať kúpalisko smerom k rieke. „Kúpalisko by možno mohlo mať aj vstup od rieky,“ doplnil hovorca Tomáš Holúbek.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Letné kúpalisko v Nitre počas sezóny
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM