Lucia Lauková Správy

Kúpalisko by sa malo dočkať najnutnejších opráv: Nad mestským kúpeľom visí otáznik

Prestavba terajšieho nitrianskeho kúpaliska na akvapark s celoročným využitím je zatiaľ v nedohľadne. Súčasné vedenie bude potrebovať novú štúdiu.

Ilustračný obrázok k článku Kúpalisko by sa malo dočkať najnutnejších opráv: Nad mestským kúpeľom visí otáznik
Zdroj: TASR

Nové mestské zastupiteľstvo sa na svojom zasadnutí v stredu 19. decembra zaoberalo dostavbou a modernizáciou areálu letného kúpaliska v Nitre. Primátor Marek Hattas priznal, že nie je reálne aby dostavba na celoročné kúpalisko bola hotová v roku 2019. Mesto bude potrebovať novú štúdiu o využití kúpaliska. Víťazný architektonický návrh predošlé zastupiteľstvo zamietlo.

„Máme teraz plány na Klokočine postaviť plaveckú halu. Treba si povedať reálne na čo má Nitra a ako má to kúpalisko vyzerať,“ hovorí primátor Marek Hattas. Radnica uvažuje či nespraviť plaváreň aj na Chrenovej.

Najnutnejšie opravy

V súčasnosti chce radnica na letnom kúpalisku urobiť to najnutnejšie. Ide predovšetkým o vyriešenie problému napojenia na vodný zdroj a zabezpečenie nerezových povrchov existujúcich bazénov. Toto by sa podľa slov primátora Mareka Hattasa malo stihnúť do zahájenia sezóny 2019.

Pri mestskom kúpalisku by mala byť k dispozícii aj sieť stojanov pre cyklistov, ktoré navrhla do návrhu zapracovať viceprimátorka Nitry Michaela Hefková.

Mestský kúpeľ

Otáznik visí aj nad mestským kúpeľom, kde sú podľa primátora veľké problémy s rozvodmi a potrubiami. „Chce to obrovskú investíciu aby sme to mali spravené na úrovni. Momentálne uvažujeme či sa vôbec oplatí spraviť takúto veľkú investíciu do mestského kúpeľu,“ dodal nitriansky primátor Marek Hattas.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM