Lucia Lauková Správy Samospráva

Kto nahradí Hefkovú vo funkcii viceprimátora? Nové meno bude známe koncom júna

Post viceprimátora sa uvoľnil po odstúpení Michaely Hefkovej, ktorá sa vzdala aj poslaneckého mandátu. Náhradníkom bude Miloslav Špoták.

Ilustračný obrázok k článku Kto nahradí Hefkovú vo funkcii viceprimátora? Nové meno bude známe koncom júna
Zdroj: Dnes24.sk

Nitriansky primátor Marek Hattas vo štvrtok 27. júna oznámi, kto obsadí post viceprimátora, ktorý sa uvoľnil potom, ako z tejto funkcie odstúpila Michaela Hefková. Tá sa v piatok oficiálne vzdala aj svojho poslaneckého mandátu.

Jej odchod potvrdil aj Hattas. „Dnes ráno sme zaevidovali aj oficiálnu žiadosť pani Michaely Hefkovej, bývalej viceprimátorky mesta Nitra, o vzdanie sa mandátu poslanca. Chcem sa jej poďakovať za jej prácu, ktorú urobila, ja rešpektujem jej rozhodnutie a pôjdeme ďalej,“ uviedol Hattas.

Náhradníkom bude Miloslav Špoták

Náhradník za Hefkovú zloží svoj poslanecký sľub na najbližšom riadnom rokovaní mestského zastupiteľstva 27. júna. „Náhradníkom bude Miloslav Špoták z Tímu Hattas za mestskú časť Chrenová. Následne aj ohlásim, kto bude novou viceprimátorkou alebo viceprimátorom. Teším sa, že sa zasa posunieme ďalej, budeme mať funkčnú pozíciu viceprimátora. Momentálne mi neostáva nič iné, iba povedať veľké ďakujem Michaele Hefkovej a držím jej palce v jej ďalších krokoch,“ skonštatoval Hattas.

Dôvod odstúpenia

Hefková na svojom profile na sociálnej sieti uviedla, že sa pre vzdanie sa poslaneckého mandátu rozhodla kvôli rozdielnym názorom na vedenie a spravovanie mesta „Celá situácia ma postupne doviedla k dosiahnutiu bodu vyčerpanosti. Posledné týždne práceneschopnosti som strávila intenzívnymi úvahami, či pokračovať ďalej v takto nastavenom kurze,“ uviedla Hefková.

O tom, že sa vzdá poslaneckého mandátu, sa podľa jej slov rozhodla potom, ako primátor Marek Hattas a niektorí ďalší ľudia vo vedení mesta začali zvažovať vstup do veľkej politiky. „Aj napriek mnohým nezhodám prajem kolegom úspechy pre mesto a veľa správnych rozhodnutí. Moja ďalšia cesta zatiaľ nemá konkrétne kontúry, no verím, že bude stále mať pridanú spoločenskú hodnotu,“ uviedla Hefková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM