Správy

Krásne gesto Tomiho Kida: Dievčatku z Ukrajiny vystrojil oslavu 10. narodenín

Situácia na Ukrajine nie je vôbec ľahostajná ani známemu športovcovi Tomimu Kidovi. Spolu s manželkou už prichýlili niekoľko utečencov.

Ilustračný obrázok k článku Krásne gesto Tomiho Kida: Dievčatku z Ukrajiny vystrojil oslavu 10. narodenín
Zdroj: Facebook.com/Tomi Kid Kovács

Po vypuknutí konfliktu na Ukrajine zamieril Tomi Kid Kovács na hranice, aby odovzdal materiálnu pomoc. Nechýbal ani na nedávnom otvorení veľkokapacitného registračného centra v Nitre, kde priniesol občerstvenie a utečencom nechal na seba aj kontakt.

V súčasnosti už ubytováva 15 ľudí, ktorí ušli pred vojnou. „Máme u nás 15 ľudí a stále príde niekto ďalší, stáva sa z nás taká veľká rodinka,“ napísal bývalý boxer na sociálnej sieti.

Stráca slová

K statusu, v ktorom opísal svoje pocity pridal aj fotografiu s utečencami, ktorým poskytol útočisko. „Tak veľa mám na srdci, čo vám chcem napísať, no sám strácam slová pri pohľade na detičky s rodinami z Ukrajiny, ktoré prichádzajú o svoje domovy, ktoré museli ujsť a všetko nechať tam. Mnoho z nich žilo krásny život a teraz sú z nich utečenci s pár taškami a sami nevedia, kedy a či vôbec sa budú môcť niekedy vrátiť domov,“ opísal svoje pocity.

„Vojnou najviac trpia obyčajní ľudia, ktorí prichádzajú o všetko, svoju rodinu, svoje domovy, svoje životy. Deti sa trasú len pri pomyslení na to, ako museli utiecť. My dospelí ťažko, respektíve vôbec nechápeme túto situáciu, nie to ešte deti,“ pokračuje Tomi Kid.

Narodeninová oslava

Nedávno dokonca vystrojil jednému z dievčatiek oslavu 10. narodenín. „Určite si svoju oslavu predstavovala úplne inak a na inom mieste, no posnažili sme sa jej aspoň trošku spríjemniť jej deň a osláviť to spolu s ňou,“ prezradil.

Pomáhať utečencom z Ukrajiny chce aj naďalej. „Od začiatku tohto celého pekla sa snažím pomáhať, viem, že mier neviem zabezpečiť a rozhoduje tu vyššia moc, ale snažím sa pomáhať, čo je v mojich silách a mienim v tom pokračovať. Aspoň trochu im vytvoriť bezpečnú zónu, pohodlie a vyčariť úsmev na tvári,“ dodal Tomi Kid.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Tak veľa mám na srdci, čo vám chcem napísať, no sám strácam slová pri pohľade na detičky s rodinami z Ukrajiny, ktoré...

Posted by Tomi KID Kovács on Thursday, March 24, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM