Správy

Utečencom v Nitre pomáha aj Tomi Kid Kovács: Niektorým dal aj svoje číslo

K osobnostiam, ktoré pomáhajú ľuďom utekajúcim pred vojnou, patrí aj bývalý boxer Tomi Kid Kovács. Nechýbal ani pri otvorení veľkokapacitného centra v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Utečencom v Nitre pomáha aj Tomi Kid Kovács: Niektorým dal aj svoje číslo
8
Galéria

Tomi Kid Kovács sa pridal k známym osobnostiam, ktoré podávajú pomocnú ruku ľuďom utekajúcim pred vojnou na Ukrajine. Krátko po vypuknutí konfliktu vycestoval na hraničné priechody, kde sa pripojil k humanitárnej pomoci utečencom.

Poskytol ubytovanie

Našim susedom priviezol plné auto potrieb pre deti, ale aj občerstvenie. Okrem toho utečencom ponúka strechu nad hlavou aj vo svojej akadémii pri Galante. Ešte začiatkom marca o tom informoval Nový Čas.

„Áno, už u mňa bývajú tri ženy s dvoma deťmi a na ceste sú ďalšie tri osoby. Môžem poskytnúť prístrešok pre 16 až 20 ľudí. Verím, že sa táto strašná situácia skončí čo najskôr, pretože vidieť toľké utrpenie mi trhá srdce,“ povedal začiatkom marca pre Nový čas.

Môžu mu zavolať

Svoju veľkú podporu Ukrajincom ukázal aj v Nitre, kde v pondelok 21. marca otvorili veľkokapacitné centrum pre utečencov žiadajúcich o poskytnutie dočasného útočiska.

„Na otvorení veľkokapacitného centra pre utečencov sme medzi uchádzačmi o štatút dočasného útočiska spozorovali aj Tomiho Kid Kovácsa, ktorý priniesol čakajúcim občerstvenie,“ uvádza nitrianska polícia.

„S ľahkosťou sebe vlastnou a príznačným úsmevom sa čakajúcim ženám a deťom prihováral a nechal im na seba aj svoje telefónne číslo. Za všetko a za všetkých mu ďakujeme“ dodala polícia.

„Veľmi si prajem, aby to všetko čoskoro skončilo a žili sme v mieri, no nateraz môžeme aspoň takto pomôcť tým, čo to najviac potrebujú,“ napísal Tomi Kid v jednom zo svojich príspevkov na sociálnej sieti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

NA OTVORENIE VEĽKOKAPACITNÉHO CENTRA PRE UTEČENCOV REAGUJÚ AJ ZNÁMI ĽUDIA Na otvorení veľkokapacitného centra pre...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Tuesday, March 22, 2022
Veľkokapacitné registračné centrum v Nitre pre utečencov z Ukrajiny
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM