Lucia Lauková Správy

Korupcia na SPU v Nitre: Obžalovaní dostali podmienečný trest

V prípade kupovania skúšky na SPU už súd rozhodol. Obžalovaných, medzi ktorými je aj aj pedagóg SPU v Nitre, uznal vinnými.

Ilustračný obrázok k článku Korupcia na SPU v Nitre: Obžalovaní dostali podmienečný trest
Zdroj: TASR

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku odsúdil obžalovaných Michala K. a profesora Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre Vladimíra K. za prečin nepriamej korupcie. Povedala hovorkyňa ŠTS v Pezinku Katarína Kudjáková.

Dostali rovnaké tresty

„Súd obžalovaných uznal za vinných z prečinu nepriamej korupcie a uložil obom rovnaké tresty, a to tresty odňatia slobody v trvaní šesť mesiacov s podmienečným odkladom na 12 mesiacov a peňažné tresty 500 eur. Súd im taktiež uložil povinnosť podrobiť sa programu sociálneho výcviku,“ uviedla Kudjáková. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

Skúška z poľovníctva

Podľa prokuratúry mali obžalovaní za sumu 700 eur pre študenta vybaviť úspešné absolvovanie skúšky z predmetu poľovníctvo na SPU v Nitre. Skutok sa mal stať v máji 2016.

Trest pre študenta

Špecializovaný trestný súd v Pezinku v septembri minulého roka už uložil peňažný trest vo výške 300 eur študentovi univerzity, ktorý sa dopustil nepriamej korupcie tým, že ako študent prostredníctvom sprostredkovateľa poskytol úplatok 500 eur, aby si zabezpečil úspešné absolvovanie skúšky z predmetu poľovníctvo. Po zapísaní skúšky do výkazu ešte pedagógovi doplatil ďalších 200 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM