Lucia Lauková Kultúra

Koniec roka v Nitre tradične: Silvestrovský beh a potom zábava na námestí

Posledný deň roka 2019 sa nezadržateľné blíži. K tradičným podujatiam patrí silvestrovský beh, ale aj zábava na námestí.

Ilustračný obrázok k článku Koniec roka v Nitre tradične: Silvestrovský beh a potom zábava na námestí
Zdroj: TASR

Jedinou výnimkou bude, že uplynulý rok nezakončíme na námestí polnočným ohňostrojom ako býva zvykom. Mesto sa rozhodlo tohtoročné ohňostroje zrušiť vrátane toho silvestrovského. Pyrotechniku nezakazuje, ale vyzýva ľudí stráviť sviatky pokojnejšie. Petardy majú nahradiť prskavky.

Nitrianska silvestrovská noc

Silvestra privítame na Svätoplukovom námestí s DJom M2. Súčasťou bude aj tradičný novoročný príhovor primátora. Program Silvestrovskej noci na námestí odštartuje o 23.00 h. Ohňostroj o polnoci nebude.

Zoborský silvestrovský beh

Tradícia Zoborského silvestrovského behu pokračuje. Zúčastniť sa ho môžu amatéri aj profesionáli. Beh sa bude konať 31. decembra 2019. Prihlášky môžu pretekári poslať elektronicky prostredníctvom webovej stránky app.cakanka.sk najneskôr do 30. decembra do 19.00 h.

Prihlásiť sa môžete aj osobne počas registrácie v deň pretekov 31. decembra. Celková trať Zoborského silvestrovského behu je dlhá 3490 m. Vlani sa na štart postavilo vyše 300 bežcov. Bežci budú v cieli odmenení medailami, plaketami, víťaznými pohármi či knihami.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM