Lucia Lauková Správy

Koncert na námestí v Nitre: Hudba bude znieť pre Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú

Na nitrianskom námestí si umelci koncertom uctia pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky archeologičky Martiny Kušnírovej.

Ilustračný obrázok k článku Koncert na námestí v Nitre: Hudba bude znieť pre Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

V niekoľkých slovenských mestách vrátane Nitry, sa budú konať koncerty na pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky archeologičky Martiny Kušnírovej.

V Nitre vystúpia umelci v nedeľu podvečer 18. marca o 17.00 na Svätoplukovom námestí. Okrem Nitry budú koncerty v Košiciach a Bratislave.

Spoluorganizátormi koncertu sú Pohoda, košická Tabačka Kulturfabrik, občiansky kolektív Košice za slušné Slovensko a Hidepark v Nitre. „Ján Kuciak a Martina Kušnírová sa spoznali v Nitre, kde študovali na Filozofickej fakulte UKF. Preto si chceme uctiť ich pamiatku aj v tomto meste. Z UKF pochádza aj pedagóg Július Fujak a folklórny súbor Ponitran, ktorý vystúpi spolu s ďalším miestnym súborom Zobor. Z mesta sú aj speváčka Katarzia a Fresh Out of The bus. K ním sa pridajú aj David Koller, Para, Bez ladu a skladu, Juraj Podmanický (Billy Barman) a Tolstoys,“ uvádzajú organizátori.

„Hlavným posolstvom koncertov je spolupatričnosť s rodinami Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka a spolupatričnosť s ľuďmi, ktorým záleží na našej krajine. Vražda Martiny a Jána je tragédiou, ktorá nás hlboko zasiahla. Umenie potrebuje pre svoju plnohodnotnú existenciu slobodu, za ktorej obranu zomreli Martina s Jánom. Koncertami im chceme vzdať úctu,“ povedal o koncertoch ich spoluorganizátor Michal Kaščák.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM