Lucia Lauková Kultúra

Kam vyraziť cez víkend v Nitre? Skvelé TIPY na oddych a zábavu

Na námestí sa cez víkend rozprúdi veľká fašiangová veselica spolu s jarmokom a sprievodom masiek. Tešiť sa môžete na degustáciu i verejné korčuľovanie.

Ilustračný obrázok k článku Kam vyraziť cez víkend v Nitre? Skvelé TIPY na oddych a zábavu
Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Verejné korčuľovanie na Zimnom štadióne

od 1. do 3. marca, Zimný štadión – vedľajšia plocha

Verejné korčuľovanie pokračuje na štadióne aj v marci. V piatok aj v sobotu môžete na ľadovej ploche stráviť čas od 15.30 do 17.00 h a v v nedeľu 3. marca od 14.00 do 15.30 h.

Verejné korčuľovanie na Klokočine

1. a 3. marca, Hokejová hala Klokočina

Korčuľovanie pokračuje v marci aj n Klokočine. Tam budete môcť vyraziť v piatok a v nedeľu. Prvý marcový deň sa bude v hale na Klokočine korčuľovať od 8.00 do 10.00 h a od 11.00 do 13.00 h. V nedeľu od 13.00 do 15.00 h. Vstupné dospelí 2 eurá, deti do 15 rokov 1 euro.

Degustácia v divadle

1. marca od 16.00 do 22.00 h, Divadlo Andreja Bagara

V piatok sa v nitrianskom divadle predstaví 12 regionálnych vinárov z Nitrianskeho kraja. Okrem degustácie vín bude pre návštevníkov pripravené aj chutné občerstvenie. O sprievodný hudobný program sa postarajú herci Divadla A. Bagara. Skvelým zážitkom budú nepochybne piesne Karola Duchoňa v podaní speváka Ľuda Kuruca. Cena vínneho pasu je 15 € (vínna taštička s degustačným pohárom, welcome drink, 20 ks degustačných žetónov), cena na mieste 18 eur. Počet lístkov je kvôli kapacite priestoru obmedzený!

Nitrianske fašiangy

2. marca od 10.00 h, Svätoplukovo námestie a pešia zóna

Tohtoročné Nitrianske fašiangy sa budú pod Zoborom konať v sobotu 2. marca. Súčasťou bude jarmok s tradičnou domácou zabíjačkou a fašiangovými špecialitami. Jarmok bude prebiehať od 10.00 do 17.00 hodiny. Program otvorí Flašinet Ivana Gontka a Podzoborskí Heligonkári. Vrchol programu bude patriť tradičnému fašiangovému sprievodu po pešej zóne a pochovávaniu basy.

Bezplatná prehliadka

2. marca stretnutie o 13.00 h pred budovou Župného domu

Sprievodcovia v Nitre si pre záujemcov pripravili bezplatnú prehliadku s témou „Nitrianska secesia“, ktorá bude zároveň súčasťou programu osláv Nitrianskych fašiangov. Konať sa bude 2. marca. Bezplatná prehliadka začína 2. marca 2019 o 13-tej hodine pred budovou Župného domu (Nitrianska galéria) a končí pred budovou Justičného paláca.

Futbalový zápas Nitra – Sereď

2. marca 15.30, Štadión FC Nitra

V sobotu si prídu na svoje aj športoví fanúšikovia. Futbalový stánok pod Zoborom bude v sobotu hostiť domáci zápas Nitry proti Seredi.

Volejbalový zápas Nitra – Prešov

2. marca o 18.00 h, Mestská športová hala

Volejbaloví fanúšikovia by si nemali nechať ujsť domáci zápas. Nitrianskych volejbalistov čaká 5. kolo, nadstavbová časť. Na domácej palubovke privítame Prešov. Vstupné 2 eurá.

Basketbalový zápas BKM SPU Nitra – BK Slovenský orol Levoča

2. marca o 18.00, Hala SPU

Pred fanúšikov predstúpia aj nitrianski basketbalisti. V hale SPU sa bude v sobotu konať zápas s BK Slovenský orol Levoča.

Veľký plesk

2. marca od 18.00 h, Dom Matice slovenskej

Dom Matice slovenskej bude hostiť fašiangovú zábavu, kde bude platiť vesmírny dresscode. Vstupné na podujatie je 25 eur. Organizátorom je Hidepark Nitra.

Už sa fašáng kráti

3. marca o 13.00 h, Kultúrny dom Dražovce

Kultúrny fašiangový program čaká v nedeľu aj Dražovce. Obyvatelia sa môžu tešiť na fašiangový sprievod uličkami aj pochovávanie basy. Vstup je voľný.

Hudobný večer Jany Lieskovskej „S úctou“

3. marca o 18.00 h, Synagóga

V nedeľu si budete môcť oddýchnuť. V nitrianskej Synagóge budú znieť jazzové melódie, nestarnúce šansóny, nezabudnuteľné piesne Marty Kubišovej, Hany Hegerovej či Marie Rottrovej. Vstupné 5 eur. Usporiadateľom je mesto Nitra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM