Šport

Jarný beh Nitrou bude! Organizátori prišli s originálnym nápadom

Športové podujatie Jarný beh Nitrou sa rozhodli organizátori usporiadať aj napriek pandémii. Sledujte, ako to vymysleli.

Ilustračný obrázok k článku Jarný beh Nitrou bude! Organizátori prišli s originálnym nápadom
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

UKF v spolupráci s katedrou telesnej výchovy a športu sa rozhodli zorganizovať Jarný beh Nitrou. Kvôli pandémii sa štart nebude konať hromadne.

Pretekári si budú môcť vybrať ľubovoľnú trať počas určeného termínu. Jedinou podmienkou je, že prevýšenie nemôže byť nižšie ako nula.

Termín a vzdialenosť

Športové podujatie sa bude konať od 26. apríla do 9. mája. Na výber sú dva termíny s rôznymi vzdialenosťami.

Počas prvého termínu od 26. apríla do 2. mája majú študentky UKF zabehnúť trať dlhú 1,5 kilometra a študenti UKF 3 kilometre. V druhom termíne od 3. do 9. mája musia študentky UKF zabehnúť 6 kilometrov a študenti UKF 10 kilometrov.

Aké sú pravidlá?

Na jednotlivé týždne je potrebné zaregistrovať sa online. Na základe registrácie vám bude pridelené štartovacie číslo, ktoré si môžete vytlačiť a bežať s ním. Štartovné sa neplatí.

„Čas, ako aj vzdialenosť si bude pretekár merať sám prostredníctvom bežeckých hodiniek, alebo aplikácie v mobilnom telefóne. Dôležité je, aby aplikácia / záznam z hodiniek bol schopný vygenerovať GPX súbor, ktorý následne na základe inštrukcií, ktoré pretekár obdrží mailom spolu s potvrdením registrácie, nahrá do nášho elektronického systému,“ uvádzajú organizátori.

Do úvahy sa bude brať celkový čas, od začatia až po jeho skončenie, vrátane prípadných prestávok. Registráciu nájdete TU!

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM