Správy

Výmenné pobyty a spoločné publikácie: UKF podpísala medzinárodnú dohodu o spolupráci

Vedenie Univerzity Konštantína Filozofa podpísalo dohodu o medzinárodnej spolupráci s Mendelovou univerzitou v Brne.

Ilustračný obrázok k článku Výmenné pobyty a spoločné publikácie: UKF podpísala medzinárodnú dohodu o spolupráci
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Rektori Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre a Mendelovej univerzity v Brne podpísali bilaterálnu dohodu o medzinárodnej spolupráci.

Zmluvné strany sa dohodli na rozvoji spolupráce v oblasti vzdelávania a vedy, ktorá bude vzájomne prospešná pre pedagogických zamestnancov, výskumných pracovníkov a študentov oboch univerzít.

Výmenné pobyty

„Podpísaniu bilaterálnej dohody o medzinárodnej spolupráci predchádzala dlhodobá spolupráca Fakulty prírodných vied (FPV) UKF v Nitre s Ústavom informatiky sídliacim na Prevádzkovo-ekonomickej fakulte (PEF) Mendelovej univerzity,“ informovala prorektorka pre medzinárodné vzťahy UKF Martina Pavlíková.

Spolupráca bude realizovaná prostredníctvom výmenných pobytov pedagogických a výskumných pracovníkov a študentov, spoločných vedeckých publikácií a výsledkov v oblasti vedy a prostredníctvom zdokonaľovania učebných materiálov a uplatňovania moderných vyučovacích metód.

Aktívna spolupráca

Spolupráca je realizovaná v rámci pracoviska Katedry informatiky a Katedry ekológie a environmentalistiky UKF. Aktívna spolupráca sa začala pred viac ako desaťročím spoločnou účasťou na medzinárodných konferenciách organizovaných oboma spolupracujúcimi pracoviskami, prípravou odborných publikácií a výmenou pracovníkov v rámci mobilných programov. Následne sa rozšírila o účasť pracovníkov oboch pracovísk na obhajobách záverečných prác, dizertačných a habilitačných konaniach.

Od roku 2018 je Katedra informatiky FPV UKF v Nitre koordinátorom medzinárodného projektu FITPED, ktorého spoluriešiteľom je ústav informatiky PEF. Katedra ekológie a environmentalistiky UKF spolupracuje s pracoviskami Fakulty regionálneho rozvoja a medzinárodných štúdií Mendelovej univerzity na príprave a realizácii medzinárodných projektov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Nitry a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM