Správy

Jaguar funguje v mimoriadnom režime: Pripravuje druhé kolo testovania zamestnancov

Situácia v Nitre a okolí je kritická. Automobilka Jaguar Land Rover pracuje v mimoriadnom režime. Organizuje aj vlastné testovanie.

Ilustračný obrázok k článku Jaguar funguje v mimoriadnom režime: Pripravuje druhé kolo testovania zamestnancov
Zdroj: TASR

Automobilka Jaguar Land Rover v reakcii na kritickú pandemickú situáciu v Nitre od pondelka funguje v mimoriadnom režime.

„Znamená to, že po koncoročnom sprísnení opatrení platí napríklad povinnosť práce z domu pre všetky pracovné pozície, ktorých prítomnosť v závode nie je priamo potrebná na výrobu automobilov,“ uviedla manažérka Jaguar Land Rover Slovakia pre firemné vzťahy Miroslava Remenárová.

Dobrovoľné testovanie

Ako pripomenula, spoločnosť uskutočnila už 28. decembra dobrovoľné testovanie zamestnancov a dodávateľov. „Druhé kolo organizujeme tento štvrtok a piatok 7. a 8. januára. Vývoj situácie pozorne sledujeme tak, aby sme zabezpečili ochranu zdravia všetkých zamestnancov, dodávateľov a tým aj okolia, v ktorom pôsobíme. Od začiatku pandémie sme zabezpečili rozsiahle protipandemické opatrenia v závode, ktoré zahŕňajú našich zamestnancov, ako aj zamestnancov dodávateľských firiem pôsobiacich v areáli závodu,“ povedala Remenárová.

Podľa jej slov automobilka poskytuje svojim zamestnancom v súvislosti s pandémiou maximálnu podporu a dodržiava prísnu kontrolu stanovených opatrení. Od 1. januára v závode funguje pre nich špeciálna telefonická a emailová linka v súvislosti s ochorením COVID-19 či na nahlasovanie neprítomnosti. „Naďalej pokračujeme v pravidelnom vydávaní špeciálnych ‚COVID správ‘ pre našich zamestnancov,“ doplnila Remenárová.

Situáciu monitorujú

Jaguar Land Rover podľa nej spolupracuje aj s dodávateľmi, ktorým prezentoval všetky svoje pravidlá a opatrenia na prevenciu šírenia pandémie. Spoločnosť zároveň zaviedla prísny protokol pre prípady pozitívneho výsledku u zamestnancov.

„Pandemickú situáciu neustále monitorujeme a sme v úzkom kontakte s predstaviteľmi mesta, ako aj s regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Sme pripravení urobiť všetko, čo je v našich silách, na ochranu zdravia našich zamestnancov, spolupracovníkov a ich rodín,“ dodala Remenárová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Nitry a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM