Správy

Internáty SPU sú pripravené: V každom z nich zriadili izolačnú miestnosť, FOTO

Slovenská poľnohospodárska univerzita pripravila internáty na príchod študentov. Jeden z nich vyhradili ako karanténne zariadenie.

Ilustračný obrázok k článku Internáty SPU sú pripravené: V každom z nich zriadili izolačnú miestnosť, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Všetky štyri študentské domovy (ŠD) Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre sú v maximálnej miere pripravené na príchod študentov. Na zabezpečenie rovnomerného ubytovania sa študentov v ŠD na začiatku semestra pripravila univerzita registračný online formulár, kam musia študenti nahlásiť deň a hodinu príchodu do ŠD.

Izolačná miestnosť

„Vieme týmto spôsobom zamedziť nárazovému príchodu študentov v termínoch ubytovania. Všetky prijaté opatrenia sú zverejnené na webovom sídle univerzity, ako aj na sociálnych sieťach,“ skonštatovala hovorkyňa SPU Renáta Chosraviová.

Pri vstupoch do ŠD sú umiestnené dezinfekčné prípravky na ruky, ako aj upozornenia na povinnosť nosiť rúška v celom objekte, dodržiavať odporúčané odstupy. V každom študentskom domove je zriadená aj izolačná miestnosť pre prípad podozrenia z ochorenia COVID-19, kde budú izolovaní študenti do príchodu lekára alebo rodiča.

Pre zahraničných študentov prichádzajúcich z rizikových krajín je vyčlenený ako karanténne zariadenie univerzity ŠD Poľnohospodár. Študenti bývajú na izbách samostatne, univerzita im zabezpečuje stravu, bezpečnú likvidáciu odpadu, hygienické a dezinfekčné vybavenie izieb a sociálnych zariadení.

Dvaja pozitívne testovaní

„Na SPU by malo študovať 119 zahraničných študentov, z červených krajín prišlo do karanténneho zariadenia Poľnohospodár doteraz 19 študentov. V súčasnosti máme dvoch pozitívne testovaných zahraničných študentov,“ potvrdila Chosraviová. Mnohí zahraniční študenti sa od vypuknutia pandémie ani nevrátili do svojich domovských krajín a zostali na Slovensku, preto sa nich karanténe opatrenia nevzťahujú.

Celková kapacita štyroch internátov SPU je 1893 lôžok, oproti predchádzajúcim rokom sa znížila zhruba o 350 lôžok. „Po rekonštrukcii izieb v ŠD Mladosť sa znížil počet študentov na izbách, čím sa zvýšil komfort ubytovaných študentov. Zároveň pripravujeme v najbližších dňoch rekonštrukciu jedného bloku v ŠD Nová Doba, ktorý sme preto študentmi neobsadzovali,“ uviedla Chosraviová.

Akademický rok sa na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre začne 21. septembra dištančnou metódou, online výučbou. Od 5. októbra by mal pokračovať kombinovanou, dištančnou a prezenčnou metódou.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Internáty Slovenskej poľnohospodárskej univerzity
7
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM