Lucia Lauková Správy Samospráva

INFO pre vodičov: Cestu pri rozostavanom skelete pri rieke v piatok uzavrú

Úplnú uzáveru si vyžiadajú práce na stavenisku. Cesta vedúca okolo skeletu na Zobor by mala byť uzavretá od piatka 31. mája.

Ilustračný obrázok k článku INFO pre vodičov: Cestu pri rozostavanom skelete pri rieke v piatok uzavrú
4
Galéria
Zdroj: TASR

Cesta pri rozostavanom skelete na brehu rieky bude uzavretá. Dopravné obmedzenie si vyžiada výstavba multifunkčného komplexu Promenada Living Park. Trasa vedúca okolo skeletu na Zobor je jedinou prístupovou komunikáciou k stavbe.

Od piatku do polovice júla

Uzávierka cesty je naplánovaná už na tento piatok 31. mája. „Teda len deň po tom, čo sa v lokalite za účasti všetkých kompetentných uskutoční posledná obhliadka. Tej sa okrem pracovníkov dopravného inšpektorátu zúčastnia aj zástupcovia mesta a investora,“ prezradil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

„Kým nebude hotová dočasná obchádzková trasa, cesta bude otvorená na hodinu a pol aspoň ráno – aby sa Zoborčania ľahko dostali do mesta,“ informoval hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek.

Mesto Nitra vydá rozhodnutie o uzávierke cesty od 31. mája do 13. júla. „Jednosmernú cestu, ktorá je v súčasnosti sprejazdnená v striedavom režime v smere Zobor – centrum, úplne uzavrieme,“ potvrdil Holúbek.

Náhradná cesta

Spojenie centra mesta so Zoborom bude zabezpečené aj vytvorením dočasnej cesty pre verejnú dopravu, chodcov a cyklistov. Náhradná cesta by mala viesť poza umyváreň automobilov, kde je v súčasnosti cyklochodník. Ten sa stavebne upraví a rozšíri tak, aby touto dočasnou cestou mohli jazdiť aj osobné vozidlá.

Mesto sa s investorom dohodlo, že kým nebude hotová náhradná dočasná komunikácia, bude súčasná jednosmerná komunikácia k dispozícii pre verejnú dopravu v čase od 7.00 do 8.30 h, teda v čase najväčšej dopravnej špičky.

Foto: ilustračné

Dostavba budúceho Living parku pri rieke v Nitre má trvať 2 roky
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM