Lucia Lauková Správy

INFO od hygienikov: Výsledky kontroly vody v bazénoch na kúpalisku v Nitre

Z dôvodu mimoriadnej udalosti museli vodu z dvoch bazénov na mestskom kúpalisku v Nitre vypustiť. Hygienici odobrali vzorky.

Ilustračný obrázok k článku INFO od hygienikov: Výsledky kontroly vody v bazénoch na kúpalisku v Nitre
Zdroj: TASR

Na mestskom kúpalisku v Nitre je v kúpacej sezóne 2018 momentálne v prevádzke 6 bazénov, z toho dva plavecké (plavecký bazén KOCH a veľký plastový bazén), dva neplavecké (neplavecký bazén DANKA a rekreačný bazén), 1 detský a 1 dopadový s toboganom.

Ako uvádza Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre na svojom webe, zdrojom vody v bazénoch je voda z verejného vodovodu mesta. „Z bazénov letného kúpaliska boli odobraté vzorky vody dňa 17.07.2018, ktoré v stanovených laboratórnych ukazovateľoch vyhovovali požiadavkám vyhlášky MZ SR č. 308/2012 Z.z. o požiadavkách na kvalitu vody, kontrolu kvality vody a o požiadavkách na prevádzku, vybavenie prevádzkových plôch, priestorov a zariadení na prírodnom kúpalisku a na umelom kúpalisku (ďalej len vyhláška MZ SR č. 308/2012 Z.z.),“ píšu hygienici.

Opätovné odbery

Po tom, ako minulý týždeň (20. júla) našli v bazéne mŕtve telo 21-ročného chlapca, museli v dvoch bazénoch vymeniť vodu. "Dňa 20.07.2018 bola z dôvodu mimoriadnej udalosti voda z plaveckého bazénu KOCH a neplaveckého bazénu DANKA vypustená.Po napustení bazénov boli z bazénov KOCH a DANKA dňa 24.07.2018 odobraté vzorky vody, ktoré po vyhodnotení vyhovujú v stanovených laboratórnych ukazovateľoch poţiadavkám vyhlášky MZ SR č. 308/2012 Z.z.. " uvádza Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre.

Letné kúpalisko s kapacitou 3000 ľudí prevádzkuje Mesto Nitra, v zastúpení Službyt Nitra s.r.o., Nitra. „Rozhodnutie na uvedenie plaveckého bazénu KOCH, neplaveckého bazénu DANKA, veľkého plastového bazénu a rekreačného bazénu do prevádzky bolo vydané dňa 15.06.2018. Z dôvo­du rekonštrukcie bazénov sa rozhodnutie na uvedenie dopadového bazénu s toboganom do prevádzky vydalo dňa 22.06.2018 a na uvedenie detského bazéna (malého plastového) do prevádzky dňa 12.07.2018,“ dodáva RÚVZ v Nitre, na svojej stránke.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM