Hokej

Hokejovú Nitru posilní kanadský obranca: Pod Zobor sa vracia aj Adam Sýkora

HK Nitra oznámil príchod kanadského obranu s bohatými skúsenosťami z AHL. Z prípravného kempu New Yorku Rangers sa vracia aj Adam Sýkora.

Ilustračný obrázok k článku Hokejovú Nitru posilní kanadský obranca: Pod Zobor sa vracia aj Adam Sýkora
Zdroj: Rastislav Búgel , HK Nitra

Hokejový klub HK Nitra v utorok posilnil kanadský obranca Macoy Erkamps.

Zaradí sa k lídrom?

Dvadsaťsedemročný bek doteraz pôsobil v nižších zámorských súťažiach AHL a ECHL a Nitra bude jeho prvá zastávka v Európe. Erkamps odohral v AHL 137 zápasov a nazbieral 18 bodov.

„Sme veľmi radi, že sa nám podarilo doplniť obranné rady, lebo jednoduché to nebolo. Už od prípravy máme zraneného obrancu Prapavessisa, takže sme potrebovali na to reagovať. Veríme, že Macoy v Nitre zúročí jeho veľmi slušné skúsenosti z AHL a že sa zaradí k lídrom defenzívy,“ povedal pre oficiálnu stránku klubu jeho prezident Miroslav Kováčik.

Prečítajte si tiež

Z New Yorku do Nitry

Slovenský hokejový útočník Adam Sýkora skončil svoje pôsobenie v prípravnom kempe New Yorku Rangers. Prezident a generálny manažér „jazdcov“ Chris Drury pre klubovú stránku potvrdil, že Sýkorova kariéra bude naďalej pokračovať v HK Nitra.

Sýkora nechýbal v zostave Rangers v prvom prípravnom zápase v predsúťažnom období.

Proti NY Islanders odohral 12:39 min, počas ktorých zaznamenal dve strely a štyri trestné minúty. Jeho tím zvíťazil 4:1.

Rangers získali Sýkoru v drafte 2022 zo 63. miesta, pričom na neho použili svoj prvý výber. Pre 18-ročného útočníka bude sezóna 2022/2023 druhá v drese extraligovej Nitry. V ročníku 2021/2022 sa z najvyššej slovenskej súťaže prebojoval až na MS do Fínska.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM