Lucia Lauková Šport Hokej

Hokejisti Nitry sú späť na ľade: Tréner má zatiaľ k dispozícii 23 hráčov, FOTO

Hráči HK Nitra pod vedením Antonína Stavjaňu absolvujú v týchto dňoch v domácom prostredí druhú fázu predsezónnej prípravy na ľade.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Nitry sú späť na ľade: Tréner má zatiaľ k dispozícii 23 hráčov, FOTO
10
Galéria
Zdroj: TASR

V piatok absolvovala značná časť hokejového tímu spod Zobora úvodný tréning. Ako uvádza web HK Nitra, zúčastnili sa ho brankári Juraj Šimboch a Frederik Foltán, päť hráčov vicemajstrovskej juniorky z minulej sezóny, nováčikovia v tíme Jakub Gašparovič, Samuel Buček, Erik Čaládi, Lukáš Hrušík, Branislav Rapáč, Adrián Sloboda, nové zámorské tváre Dylan Richard, Graeme McCormack, Jesse Mychan a Lane Scheidl, ale napríklad aj 20-ročný útočník Denis Pätoprstý, ktorý prišiel na skúšku.

Ako dodáva HK Nitra, chýbali iba Judd Blackwater, ktorý podľa klubového webu, príde koncom tohto týždňa a obranca Kenney Morrison, ktorého príchod je očakávaný 6. augusta.

„V prvom týždni sme potrebovali obnoviť tréningy, ktorými hráči končili koncom júna a pripraviť si ich tak, aby v pohode zvládli prechod na ľad. Pôvodne sme chceli ísť na ľad až v pondelok, ale keďže už je ľad v akom-takom stave, tak sme celý tím nechali rozkorčuľovať v novom výstroji. Bol to taký nultý tréning. Od pondelka môžeme začať so všetkou parádou,“ prezradil pre klubový web, tréner Antonín Stavjaňa.

„Na začiatku budeme zostavu miešať tak, aby si každý zahral s každým. Budeme pri tom sledovať vzájomnú súhru, komunikáciu, ale aj to, ako sa hráči dokážu adaptovať v spôsobe v našej hry. Skladanie reálnej zostavy podľa nášho obrazu začne až s prípravnými zápasmi,“ dodal pre web HK Nitra, tréner mužstva Antonín Stavjaňa.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Hokejisti Nitry sú späť na ľade: Tréner má zatiaľ k dispozícii 23 hráčov, FOTO
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM