Hokej

Hokejisti Nitry sa držia v prvej šestke: Na domácom ľade porazili Trenčín, FOTO

Hokejisti HK Nitra vyhrali v zápase 46. kola Tipos extraligy nad HK Dukla Trenčín 3:1.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Nitry sa držia v prvej šestke: Na domácom ľade porazili Trenčín, FOTO
70
Galéria

Viac gólových príležitostí mali v úvodnom dejstve domáci. Aj napriek tomu však ako prví vyhrávali Trenčania. V 12. minúte stredom klziska ušiel Hecl a poradil si aj s O’Connorom – 0:1. O dve minúty bol faulovaný v úniku Minárik a Múčka dorazil puk za Karjalainena, no už po veľmi rýchlom hvizde rozhodcu, ktorý nariadil trestné strieľanie. Fínsky brankár v ňom vychytal bekhendový blafák Kollára.

V 24. minúte našiel puk spoza brány hokejku Holešinského, ten bol však príliš blízko Karjalainena a puk nedokázal zdvihnúť. Nitra sa nakoniec dočkala odmeny za aktivitu. V 35. minúte presne mieril Kollár. “Corgoni” dokázali zvrátiť stav ešte pred odchodom do kabín. Na 2:1 dával Tvrdoň.

Štart tretej tretiny ponúkol rušné momenty na oboch stranách. Najskôr hosťujúci Hecl nevyužil zaváhanie Bodáka, na opačnej strane mohol trestať Šiška, ale fantastickým zákrokom hokejkou mu radosť prekazil Karjalainen. Hneď vzápätí brankárovi Trenčína pomohla žŕdka po strele Holešinského. Nitrania sa postupne sťahovali brániť výsledok a spoliehali sa na brejky. Ukážkovo s brejkovou situáciou naložil Holešinský, ktorý si v úniku položil Karjalainena a definitívne rozhodol o troch bodoch pre Nitru – 3:1.

HK Nitra – HK Dukla Trenčín 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Gól: 35. Kollár (Ege, Bajtek), 40. Tvrdoň (Finlay, Slovák), 59. Holešinský (Tvrdoň, Mezei) – 12. Hecl (Chromiak, Paukovček). Rozhodovali: Baluška, Výleta – Crman, Kacej, vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše: Okuliar (Trenčín) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Nitra: O’Connor – Mezei, Bodák, Švarný, Š. Nemec, Ege, Vitáloš, Pupák, Hřebíček – Tvrdoň, Slovák, Holešinský – Finlay, Hrnka, Žitný – Bajtek, Kollár, Drábek – Múčka, Šiška, Minárik

Trenčín: Karjalainen – Ackered, Lemcke, Starosta, Bokroš, Jalasvaara, Rajnoha, Ferenyi – Hecl, Paukovček, Chromiak – Okuliar, Reddick, Berisha – Kukuča, Rehuš, Kettunen – Sojčík, Švec, Sádecký

Dušan Milo, asistent trénera Nitry: "Sme spokojní, že sme konečne Trenčín porazili. Mali sme dobrý pohyb a vypracovali sme si dosť šancí. Zápas sa lámal na začiatku tretej tretiny. Mali sme tam nejaké šance na rozhodnutie zápasu už skôr. Výsledok sme si potom postrážili dobrou obrannou hrou a prispel k tomu výborný brankár.”

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Bol to veľmi dobrý zápas z oboch strán, ktorý mal parametre Playoff. Hlavne Nitra bola hladnejšia po výhre a najmä dôraznejšia. Druhá tretina vyznela absolútne v ich prospech a my sme si koledovali o góly, tie aj prišli. V tretej tretine sme chceli zápas otočiť, aj keď sme mali nejaké šance, tak Nitra hrala veľmi dobre. Dostali sme sa iba k pár šanciam a tretí gól zápas rozhodol.”

Foto: Rastislav Búgel

Viac správ z prostredia nitrianskeho hokeja

OBRAZOM: HK Nitra - HK Dukla Trenčín 3:1 v zápase 46. kola
70
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM