Lucia Lauková Kultúra

Nitru čaká poriadna fašiangová zábava: TOTO je presný harmonogram programu

Fašiangový sprievod, jarmok či zaujímaví hudobní hostia. Neprehliadnite časový harmonogram veľkej fašiangovej veselice v centre Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Nitru čaká poriadna fašiangová zábava: TOTO je presný harmonogram programu
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk

Sobota 25. februára bude v Nitre patriť fašiangovým oslavám. Fašiangy budú tradičnou bodkou za obdobím zábav a plesov. Pestrý kultúrny program zaručuje príjemnú zábavu v spoločnosti zaujímavých hostí.

Fašiangové oslavy začnú jarmokom, ktorý potrvá od 10.00 do 17.00 hodiny. O 13.00 sa bude konať bezplatná prehliadka Dolného a Horného mesta. Zaujímavou kultúrnou vložkou bude vystúpenie skupiny Vrbovskí víťazi. O výbornú náladu sa postará aj skupina Lojzo.

Nebude chýbať fašiangový sprievod, ktorý vykročí naprieč pešou zónou o 16.00 hodine. Vrcholom fašiangových osláv bude tradičné pochovávanie basy pred zrakmi divákov.

HARMONOGRAM PROGRAMU:

25. februára, sobota

od 10. do 17.00 h, Fašiangový jarmok

Fašiangový jarmok štartuje už o 10.00 h. Svoje výrobky tu budú prezentovať a predávať ľudovo-umeleckí remeselníci z celého Slovenska. Tešiť sa môžete na rôzne špeciality.

o 13.00 h, Fašiangové potulky uličkami Nitry

Na fašiangové potulky uličkami Dolného a Horného mesta sa pôjde v sobotu 25. februára o 13.00 h spred NISYS-u. Záujemcovia sa na prehliadku musia vopred prihlásiť v NISYS-e na tel. č. 037/ 7410 906, 16 186 alebo na info@nitra.sk.

o 13:30 h, Vyčarujme melódiu na čomkoľvek

Do fašiangovej zábavy sa budete môcť zapojiť aj vy. Stačí si priniesť nástroje z domu, ako hrebene, pokrievky, hrkálky. Je na vás čím sa zapojíte do netradičného fašiangového orchestra spoločne s Vrbovskými víťazmi.

o 15.00 h, Fašáng so skupinou Lojzo

Ďalším výborným hudobným hosťom bude skupina Lojzo, s ktorou si budete môcť zaspievať a zatancovať od 15.00 hodiny.

o 16.00 h, Veselý fašiangový sprievod

Fašiangový sprievod bude štartovať z pešej zóny, a postupovať bude až k Divadlu Andreja Bagara. Sprievod masiek zakončí tradične, pochovávanie basy.

SPRIEVODNÉ PODUJATIA

  • 12. februára, nedeľa o 15.30 h, CVČ Domino, fašiangový karneval pre všetky deti, masky majú vstup zdarma
  • 17. februára, piatok o 16.00 h, KD Mlynárce, fašiangové stretnutie
  • 25. februára, sobota o 13.00 KD Dražovce, Už sa fašiang kráti, domáca zabíjačka a zabíjačkové špeciality, prezentácia dražovských vín, pochovávanie basy.
  • 28. februára, utorok o 18.00 KD Dolné Krškany, fašiangová zábava so skupinou Brilax a pochovávanie basy.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM