Lucia Lauková Šport Futbal Správy

Futbalová rodina sa spája: FC Nitra chce vypredať štadión počas pandémie

Pandémia dala stopku všetkým podujatiam vrátane tých športových. Nitriansky klub bojuje o záchranu.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová rodina sa spája: FC Nitra chce vypredať štadión počas pandémie
66
Galéria
Zdroj: FC Nitra

Pandémia zasiahla aj svet športu. Uzavrela štadióny a ohrozuje existenciu klubov. Problémy neobišli ani nitriansky futbalový klub.

Futbal dostal stopku pred prvým kolo nadstavby. Toto rozhodnutie bolo podľa FC Nitra správne. „Zdravie je na prvom mieste, preto aj my ako klub rešpektujeme všetky nariadenia a riadime sa nimi,“ konštatuje vedenie FC Nitra na klubovom webe.

So stratami však nitriansky klub ráta. Rozhodol sa preto odohrať virtuálny zápas a umožniť najvernejším fanúšikom zakúpiť si lístok aj napriek tomu, že stretnutie neuvidia naživo.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Virtuálny zápas

„Cítime, že situácia je vážna. Mnoho klubov bude na pokraji existencie. Nitrička je náš klub, ktorý si počas svojej 111-ročnej histórie prešiel vzostupmi aj pádmi. Veríme, že sa naši fanúšikovia s nami zomknú a spoločnými silami zachránime náš klub,“ píše sa na stránke FC Nitra.

Klub vybral zápas z roku 1989 – 1. kola pohára UEFA medzi Plastikou Nitra a 1.FC KÖLN. „Zápas sa odohral pred viac ako 15 000 kulisou a skončil tesnou prehrou 0:1. Zápas sa odohrá dňa 26.4.2020 o 21:00 hodine,“ uvádza FC Nitra.

Pomôžete kúpou lístka

Pomôcť klubu môžete kúpou symbolického lístka. „Pre tieto účely bol zriadený transparentný účet: SK67 0900 000­0 0051 6966 9­087, na ktorý je možno poslať čiastku bezhotovostne alebo vkladom na účet (platba je neanonymná),“ informuje klub.

„Fanúšikovia môžu prispieť kúpou symbolického lístka v hodnote 5 eur, pričom je možné prispieť ľubovoľnou sumou, ale aj kúpiť ľubovoľný počet lístkov. V správe pre príjemcu prosíme uviesť – sponzorský dar a meno a priezvisko – následne odoslať e-mail na adresu fcnr1909@gmail.com, aby sme mohli spárovať platbu a zaslať prispievateľovi malú pozornosť,“ dodáva sa na stránke klubu.

Foto: ilustračné

Štvrťfinále Slovnaft Cupu: FC Nitra - FC ViOn 1:1, 4:5 z 11 m
66
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM