Futbal

Kopačky zavesil na klinec: Dlhoročný kapitán FC Nitra ukončil hráčsku kariéru

Odchovanec nitrianskeho futbalu sa rozhodol pre rázny škrt. Klub informoval o ukončení jeho profesionálnej kariéry.

Ilustračný obrázok k článku Kopačky zavesil na klinec: Dlhoročný kapitán FC Nitra ukončil hráčsku kariéru
10
Galéria

Miloš Šimončič končí s profesionálnym futbalom. Informoval o tom web účastníka najvyššej súťaže. Ako informuje FC Nitra, dlhoročnému kapitánovi nitrianskeho FC k 31.12.2019 vy­pršala profesionálna zmluva.

„Rozhodnutie z mojej strany nebolo jednoduché, zvažoval som či pokračovať alebo nie. Po rozhovore s rodinou som sa rozhodol nepokračovať v kariére profesionálneho futbalistu a venovať svoj čas rodine. Pribúdajú nám školské povinnosti a nebolo by správne , ak by som to všetko nechal na manželku. Som vďačný za každú jednu minútu strávenú v kruhu svojej rodiny. Samozrejme šport, ale hlavne futbal mám v krvi, tak sa ho nevzdám úplne a zahrám si ho, ak ma bude niekto chcieť aspoň na amatérskej úrovni (smiech). Chcem sa poďakovať klubu za príležitosť vyrastať v jednej z najlepších akadémií na Slovensku a byť súčasťou FC Nitra, fanúšikom, rodine, priateľom…“ povedal pre klubový web teraz už bývalý profesionálny futbalista Miloš Šimončič.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Miloš Šimončič nastúpil v drese Nitry v sezónach 2005–2013 v 169 zápasoch, pričom strelil 13 gólov. V rokoch 2014–2016 obliekal dres rakúskeho SC Ritzing. Odohral 62 zápasov, strelil 4 góly.

Pod Zobor sa vrátil v roku 2016, až do ukončenia kariéry nastúpil na 89 zápasov a strelil 13 gólov.

„V súťažných zápasoch celkovo odohral 23 353 minút, nastúpil v 288 stretnutiach, v ktorých iba v 25 prípadoch nebol v základnej zostave, ale nastúpil z pozície striedajúceho hráča. Nastrieľal celkovo 30 gólov, 55 krát bol odmenený žltou kartou a zbierku kariet sa mu podarilo doplniť aj o 1 červenú,“ informuje FC Nitra.

Ako prezradil klubový web, Miloš Šimončič bude naďalej pôsobiť v štruktúrach klubu. „Prezradíme, že jeho futbalové kroky povedú do obce Veľký Lapáš (účastník V. ligy stred ZsFZ),“ dodáva FC Nitra.

Foto: ilustračné

Miloš Šimončič
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM