Aktualizované Lucia Lauková Správy

FOTO: Stovky ľudí čakali na spustenie predaja eurobankovky s Nitrianskym hradom

Ošiaľ zberateľských eurobankoviek s nulovou hodnotou už dorazil aj pod Zobor. Na tú s motívom Nitrianskeho hradu si priši vystáť rad stovky ľudí.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Stovky ľudí čakali na spustenie predaja eurobankovky s Nitrianskym hradom
8
Galéria

Vo štvrtok 27. septembra na Svetový deň cestovného ruchu spustilo o 8.00 h Turistické informačné centrum v Nitre predaj suvenírovej eurobankovky s motívom Nitrianskeho hradu. Kto sa chcel k zberateľskému kúsku dostať ako prvý, musel si poriadne privstať.

Stovky ľudí čakali v desiatky metrov dlhej rade už pred samotným zahájením predaja suvenírovej eurobankovky. Ľudský had sa už pred ôsmou hodinou tiahol od budovy Turistického informačného centra až pod Divadlo Andreja Bagara.

Cena a počet kusov

Predajná cena bankovky je 2 eur a možný je iba osobný odber v limitovanom počte max.10ks/osoba. Eurobankovky s motívom Nitrianskeho hradu vyšli v náklade 10 000 kusov. V Nitre je ich na predaj 8 000.

Euro souvenir bankovky sú vyrobené zo 100 % bavlneného papiera používaného pri výrobe pravých euro bankoviek. Obsahujú množstvo ochranných prvkov ako pravé bankovky a každá je originál.

FOTO: Stovky ľudí čakali na spustenie predaja eurobankovky s Nitrianskym hradom
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM