Aktualizované Lucia Lauková Správy

Nitra bude mať vlastnú suvenírovú bankovku: Hlavným motívom je Nitriansky hrad

Nitra sa pridá k ďalším slovenským mestám, ktoré budú mať vlastnú eurobankovku s nulovou hodnotou.

Ilustračný obrázok k článku Nitra bude mať vlastnú suvenírovú bankovku: Hlavným motívom je Nitriansky hrad
Zdroj: TASR , Facebook

Do zbierky eurobankoviek s nulovou hodnotou pribudne ďalší unikátny kúsok. Tentokrát sa zberatelia, turisti a rodáci z mesta pod Zoborom môžu tešiť na Nitriansky hrad, ktorý bude hlavným motívom bankovky.

Suvenírová bankovka pôjde do predaja koncom septembra. Potvrdili nám to z Turistického informačného centra Nitra, kde sa bude aj bankovka predávať.

„Počas tohtoročných osláv Svetového dňa cestovného ruchu, bude dňa 27.septembra o 8.00 h spustený predaj 0 eurobankovky u nás v Turistickom informačnom centre Nitra, Štefánikova 1. Predajná cena bankovky je 2 €, možný je iba osobný odber v limitovanom počte max.10ks/osoba,“ spresnilo Turistické informačné centrum Nitra na svojom FB profile.

Euro souvenir bankovky sú vyrobené zo 100 % bavlneného papiera používaného pri výrobe pravých euro bankoviek. Obsahujú množstvo ochranných prvkov ako pravé bankovky a každá je originál.

Na euro souvenir bankovkách sú zobrazované najvýznamnejšie kultúrne a historické pamiatky, alebo zaujímavé turistické miesta Európy. Predaj týchto bankoviek predstavuje pre kultúrne a historické pamiatky významný príjem. Takto získané finančné prostriedky môžu následne použiť na svoju obnovu, údržbu a prevádzku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Nisys
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM