Lucia Lauková Správy

FOTO: Na Zobore niekomu ušla exotická šelma, patrí medzi najdrahšie na svete

To sa len tak nevidí. Po Zobore si voľne behala exotická mačka. Na odchyt museli použiť uspávaciu šípku.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Zobore niekomu ušla exotická šelma, patrí medzi najdrahšie na svete
7
Galéria
Zdroj: Útulok Nitra

Cez víkend sa obyvateľom Tatarkovej ulice v Nitre naskytol nevídaný pohľad. Prechádzala sa tam mačkovitá šelma, ktorej v žilách koluje krv africkej divokej mačky, Servala. Na odchyte mačky okrem polície, spolupracoval aj Útulok Nitra, ktorý celú akciu opísal na svojom FB profile a poskytol nám aj fotografie.

Vyhrieval sa na slniečku

Útulok zalarmoval pracovníka Štátnej ochrany prírody, nakoľko odchyt exotov je v ich kompetencii. „Počkali sme na príchod pána zo ŠOP. Spoločne, vyzdbrojení našou odchytovou technikou, sme sa vybrali pozrieť šelme na zúbky. Serval sa v tom čase nachádzal v jednej zo záhrad a vyhrieval sa na slniečku,“ opisuje Útulok Nitra. Ako pokračuje, priblížiť sa k zvieraťu bolo možné len na vzdialenosť asi troch metrov. „Šelma na nás začala vrčať, no neušla. Pri pokuse ho odchytiť do podberáku by zrejme odbehol preč. Preto som ihneď kontaktoval veterinárneho lekára a požiadal o jeho pomoc s uspatím Servala pomocou narkotizačnej strely,“ uvádza nitriansky útulok.

Kocúr Quido

Exotickú mačku sa im podarilo uspať na prvý pokus. Keď zaspala preniesli ju do prepravky, pričom zistili, že má čip. „Lapený Quido bol prevezený pánom zo ŠOP k veterinárovi, nakoľko ho bolo potrebné mať pod dohľadom počas preberania zo sedácie. Na základe údajov z čipu sa mi podarilo spojiť sa s majiteľom a nasmerovať ho k veterinárovi, kde si Quida vyzdvihol,“ dodáva Útulok Nitra.

Druhá najdrahšia na svete

Podľa zistení portálu noviny.sk, malo ísť o plemeno Savannah, ktoré vzniklo krížením Servala z Afriky a Siamskej mačky. Toto plemeno mačky je druhé najväčšie a najdrahšie na svete. Cena za jedno mačiatko sa podľa wildcats.sk pohybuje okolo 16-tisíc eur.

V galérii si pozrite fotografie z odchytu exotickej mačky na Zobore!

FOTO: Na Zobore niekomu ušla exotická šelma, patrí medzi najdrahšie na svete
7
Galéria
Zdroj: Útulok Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM