Nikoleta Kováčová Rôzne Správy

EURÓPSKY projekt dokumentuje VÝSTAVA

V Krajskej knižnici Karola Kmeťka v Nitre môžete vidieť, ako sa mladí ľudia snažili rovesníkov zapojiť do diania okolo volieb do Európskeho parlamentu.

Ilustračný obrázok k článku EURÓPSKY projekt dokumentuje VÝSTAVA
7
Galéria

Partneri projektu Changemakers for European Democracy sa stretli nedávno v Nitre, aby ho zhodnotili a ukončili. Pod Zobor zamierili preto, že v projekte figurovala aj naša organizácia Siedas.

„Bol zameraný na širokú verejnosť, ale najmä na prvovoličov,“ vysvetlila nám Nikola Ivaničová, členka tímu Siedas.

Pod taktovkou Talianov

Celý projekt koordinovala talianska organizácia TDM 2000 International Italy. Jej zástupkyňa Elizabete Zarina nám prezradila, že bolo zaujímavé vidieť rôznorodosť situácie v každej krajine. „Inšpirovalo nás to. Správanie voličov je rozdielne a nás zaujímalo, ako ho môžeme našimi aktivitami zlepšiť,“ povedala.

Podnietiť záujem o dianie v Európe a o politiku medzi mladými ľuďmi sa organizátori projektu snažili rôzne: edukačnými hodinami na školách, diskusiami s kandidátmi a europoslancami či flash mobmi priamo v uliciach miest vo všetkých siedmich krajinách, ktoré boli zapojené do projektu.

Výstava s inšpiráciou

Ako to počas aktivít projektu Changemakers for European Democracy vyzeralo v Taliansku, Estónsku, Litve, Portugalsku, na Malte, Cypre a u nás, môžete vidieť na výstave fotografií v Krajskej knižnici Karola Kmeťka v Nitre.

„Návštevníci možno získajú inšpiráciu, ako pracovať s mladými ľuďmi a s touto témou,“ priblížila hlavnú myšlienku výstavy Nikola Ivaničová.

Prečítajte si tiež:

Výstava fotografií projektu Changemakers for European Democracy
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM