Správy

Dovolenku v Egypte vymenili za nitrianske kúpalisko: Jedna vec tu však chýba!

Horúce letné dni lákajú k vode. Rady sa tvoria aj pred vstupom na nitrianske kúpalisko.

Ilustračný obrázok k článku Dovolenku v Egypte vymenili za nitrianske kúpalisko: Jedna vec tu však chýba!
6
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Osvieženie počas horúcich dní ponúka aj nitrianske letné kúpalisko. Mesto plánovalo jeho otvorenie aj napriek neistej situácii s pandémiou. Predpokladalo, že väčšia ľudí bude rušiť zahraničné dovolenky a leto budú tráviť na Slovensku. Zdá sa, že sa nemýlilo.

Potvrdzujú to aj slová niektorých návštevníkov. „Je pravda, že sme mali kúpenú dovolenku v Egypte, ale prebukovali nám ju na budúci rok. Zostali sme doma – v bezpečí. Koronavírus netreba pokúšať. Chodíme na jednodňové výlety do okolia, boli sme v Podhájskej, tento týždeň chodíme na naše kúpalisko,“ povedal pre mestský web návštevník kúpaliska.

Príliš studená?

Pre niektorých je voda však až príliš „osviežujúca“. Nitrianske kúpalisko je však bez termálneho prameňa, preto si musia návštevníci vystačiť s teplotou vody do 26 stupňov. Teplejšia je len v detskom bazéne.

„Nitra nemá šťastie na termálnu vodu. Niekoľkými vrtmi hľadali prípadné ložiská, no nenašli ani kvapku. Termálna voda Nitranom chýba,“ priznáva Miloš Dovičovič zo Službytu, ktorý má kúpalisko v správe.

Podľa jeho skúseností ľudia uprednostňujú komfort a radšej si priplatia na vstupnom, než by sa mali kúpať v studenej vode. Aká je teda teplota vody v nitrianskych bazénoch?

„V dvoch bazénoch je už takmer desať rokov voda vyhrievaná na 26°C, v detskom bazéne je od tejto sezóny – po inštalácii tepelného čerpadla – voda zohrievaná na 28°C,“ spresňuje mesto.

Nové bufety

Tento rok prešla zmenou zóna s občerstvením. Pribudli tu nové stánky a rozšírila sa aj ponuka jedál. Okrem kúpaliskovej klasiky si môžete pochutnať napríklad na havajskej kuchyni so špecialitami z rýb a morských živočíchov.

Ako to vyzerá na kúpalisku počas tohto leta, si môžete pozrieť v priloženej galérii!

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Leto 2020 na nitrianskom kúpalisku
6
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM