Lucia Lauková Správy

Doktorandi a mladí vedci zo Slovenska sa zídu v Nitre: Čaká ich 2-dňový program

Pod Zoborom sa stretnú doktorandi a mladí vedeckí pracovníci z celého Slovenska. Hlavnou témou fóra je Mladá veda Slovenska – vízia, ciele a proces.

Ilustračný obrázok k článku Doktorandi a mladí vedci zo Slovenska sa zídu v Nitre: Čaká ich 2-dňový program
Zdroj: TASR

Podpore mladých vedcov, ich potrebám a problémom sa bude venovať štvrtý ročník Slovenského doktorandského fóra, ktoré sa bude konať na pôde Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre od 13. do 14. októbra. Ako informovali organizátori z Asociácie doktorandov Slovenska (ADS), hlavnou témou tohtoročného fóra je Mladá veda Slovenska, jej vízia, ciele a proces.

Téma stretnutia

Ako pripomenula predsedníčka ADS Katarína Rentková, Slovenské doktorandské fórum je platformou, na ktorej sa môžu stretnúť doktorandi a mladí vedeckí pracovníci z rôznych oblastí výskumu a odboru štúdia. „Téma tohtoročného fóra je zameraná na mladú vedu Slovenska, ktorú ADS vníma ako proces. Proces začínajúci sa u vysokoškolského študenta, ktorý sa rozhodne pokračovať aj v treťom stupni vysokoškolského štúdia, stane sa z neho doktorand a pokračuje ďalej ako mladý vedecký pracovník. Pre budúcnosť slovenskej vedy sú dôležití motivovaní doktorandi a mladí vedeckí pracovníci,“ skonštatovala Rentková.

Diskusie a workshopy

Na konferencii sa bude hovoriť najmä o predpokladoch úspechu mladého vedca i o potrebách doktorandov a vedeckých pracovníkov. „Zaujímavým bude určite pohľad na mladú vedu Slovenska, ktorý v diskusii bude prezentovať zástupca vysokej školy, ale tiež absolvent doktorandského štúdia, ktorý porozpráva o svojej ceste mladého vedca. Zároveň sú pre účastníkov fóra pripravené dva workshopy, ktoré budú orientované na rozvoj schopností stať sa tímovým hráčom a na rozvoj komunikačných zručností,“ uviedla Rentková.

Ako doplnila, mladí vedeckí pracovníci a doktorandi budú môcť na konferencii hovoriť so zástupcami Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR, Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku, Slovenskej akadémie vied, ale aj so zástupcami vysokých škôl či úspešnými absolventmi doktorandského štúdia.

Môže vás zaujímať:

Doktorand z UKF: Ako prvý Slovák strávil na stanici Hornsund polárnu noc!

Vysokoškoláci nastúpili do školy: UKF bude tento rok navštevovať 8-tisíc študentov

Foto: ilustračné

Doktorandi a mladí vedci zo Slovenska sa zídu v Nitre: Čaká ich 2-dňový program
1
Galéria
Zdroj: Katarína Rentková
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM