Správy

Dobré správy: V nemocnici v Nitre výrazne klesol počet úmrtí aj hospitalizovaných

Vo Fakultnej nemocnici (FN) v Nitre ubúda počet hospitalizovaných pacientov s ochorením Covid-19. Klesol aj počet úmrtí.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy: V nemocnici v Nitre výrazne klesol počet úmrtí aj hospitalizovaných
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Podľa najnovších údajov ministerstva zdravotníctva je v nemocniciach na Slovensku hospitalizovaných 2 456 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 2 292 ľudí. Údaje zverejnil rezort zdravotníctva 12. apríla. Zaujímalo nás, aká je situácia v Nitre.

Vo Fakultnej nemocnici v Nitre je k pondelku 12. apríla hospitalizovaných 39 covid pacientov. Informovala nás o tom hovorkyňa nemocnica Tatiana Kubinec.

Pre porovnanie 24. marca tu bolo hospitalizovaných 47 pacientov. „Momentálne sú pacienti s COVID-19 hospitalizovaní v Pavilóne chirurgických disciplín a v Infekčnom pavilóne,“ dodala Kubinec. Na umelej pľúcnej ventilácii je jedenásť pacientov.

V nemocnici klesá aj počet úmrtí. „V marci zomrelo na ochorenie COVID-19 v našom zdravotníckom zariadení 39 pacientov,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec.

V porovnaní s predošlými mesiacmi, ide o výrazne menšie číslo. Napríklad vo februári tu ochoreniu podľahlo 97 pacientov a v januári ich bolo až 268.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM