Lucia Lauková Samospráva

Darcovia krvi zaplatia za cestu v MAD v Nitre menej: TOTO sú nové ceny dopravy

Mesto Nitra schválilo zníženie sadzieb pre držiteľov všetkých Jánskeho plakiet a Kňazovického medaily. Nové sadzby pre darcov krvi začnú platiť už v novom roku.

Ilustračný obrázok k článku Darcovia krvi zaplatia za cestu v MAD v Nitre menej: TOTO sú nové ceny dopravy
Foto: Rastislav Búgel

Darcom krvi znížilo mesto Nitra poplatky za cestovné v MAD v Nitre. Stalo sa tak po schválení návrhu vo štvrtok 15. decembra, ktorý mestskému zastupiteľstvu predložil viceprimátor Martin Nemky. „Zaviedli sme polročný cestovný lístok. Zvýhodnili sme držiteľov všetkých tipov Jánskeho plakiet,“ povedal predkladateľ návrhu, Martin Nemky.

Platiť za cestovné budú menej všetci držitelia bronzových, strieborných, zlatých a diamantových Jánskeho plakiet a Kňazovického medaily. Ako uviedol Martin Nemky, v roku 2016 bolo odovzdaných celkovo 619 plakiet.

Nové sadzby

Od 1. januára 2017 budú držitelia bronzovej Jánskeho plakety a striebornej Jánskeho plakety z pôvodných 54 eur za polročný cestovný lístok v mestskej autobusovej doprave platiť 12 eur. Z pôvodných 16 eur budú držitelia zlatej Jánskeho plakety, diamantovej Jánskeho plakety a držitelia Kňazovického medaily po novom platiť 6 eur. ŤZP, sprievod a ľudia nad 70 rokov platia 1 euro.

Zmena sa dotkne rozpočtu

Táto zmena sa dotkne aj rozpočtu mesta Nitra. Podľa slov Martina Nemkyho to mesto bude stáť približne 70 000 eur. „Nie je to naša povinnosť, ale povedali sme si že, sú to ľudia, ktorí si to zaslúžia a nebudeme sa pozerať na peniaze,“ dodal viceprimátor Nemky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM