Lucia Lauková Správy

Dali hlavy dokopy: Odborníci i verejnosť diskutujú o pešej zóne i námestí, FOTO

V pondelok 8. júla sa na Svätoplukovom námestí a v priestoroch pred Nitrianskym múzeom začalo trojdňové podujatie Hackathon venované pešej zóne i námestiu.

Ilustračný obrázok k článku Dali hlavy dokopy: Odborníci i verejnosť diskutujú o pešej zóne i námestí, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR

O možnostiach efektívnych úprav pešej zóny a námestia v Nitre diskutujú skupiny odborníkov na trojdňovom podujatí Hackathon, ktorý sa začal v pondelok na Svätoplukovom námestí a v priestoroch pred Nitrianskym múzeom.

Cieľ podujatia

Participatívny workshop vyhlásilo mesto Nitra v spolupráci s katedrou záhradnej a krajinnej architektúry Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Zaregistrovať sa mohli autorizovaní architekti, študenti záhradnej a krajinnej architektúry, dizajnéri, landscape dizajnéri a ďalší odborníci.

Výstupom Hackathonu budú práce, ktoré by mesto malo zrealizovať v priebehu tohto či budúceho leta. Celkové finančné náklady na realizáciu úprav sú limitované sumou 30 000 eur.

Vyjadriť sa môžete aj vy

Svoj názor na riešenie problémov súvisiacich s pešou zónou a námestím môže formou dotazníka vyjadriť aj verejnosť. „Nitrania odpovedajú na otázky, čo im chýba na pešej zóne, čo im tu prekáža alebo prečo vôbec chodia na toto miesto. Organizátori Hackathonu dotazníkmi skúmajú pocity obyvateľov, zisťujú, v ktorej časti pešej zóny sa návštevníci cítia dobre a kde sa cítia najmenej komfortne,“ informoval hovorca Mestského úradu v Nitre Tomáš Holúbek. Výsledky dotazníka putujú pracovným skupinám zloženým z odborníkov, ktoré budú v diskusiách zohľadňovať názory občanov, čo by bolo vhodné zmeniť na pešej zóne a na námestí.

Viac fotografií nájdete v priloženej galérii!

Dali hlavy dokopy: Odborníci i verejnosť diskutujú o pešej zóne i námestí, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM