Lucia Lauková Kultúra

DAB v Nitre privíta najlepšie amatérske súbory: Čaká ich Divadelný "boďák"

Blíži sa druhý ročník prehliadky víťazných divadelných inscenácií z amatérskych súťaží Nitrianskeho kraja s názvom Divadelný „boďák“.

Ilustračný obrázok k článku DAB v Nitre privíta najlepšie amatérske súbory: Čaká ich Divadelný "boďák"
Foto: Rastislav Búgel

Najlepšie amatérske divadelné súbory z nitrianskeho regiónu predstavia svoju tvorbu v stredu 13. júna v Divadle Andreja Bagara (DAB) v Nitre. Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre a DAB tu organizujú druhý ročník prehliadky víťazných divadelných inscenácií z amatérskych súťaží Nitrianskeho kraja s názvom Divadelný „boďák“.

Ako informovali organizátori, ich cieľom je vytvoriť z prehliadky tradíciu, každoročne na doskách DAB privítať kvalitné amatérske divadlá a touto formou podporiť a prezentovať ich tvorbu. „Na podujatí Divadelný ‚boďák‘ sa predstavia úspešné inscenácie z krajských súťaží Detský javiskový sen, Na Scénu a Hviezdoslavov Kubín,“ uviedla projektová manažérka DAB Slávka Civáňová.

Ako doplnila, v štúdiu DAB sa bude prezentovať Dramatický krúžok pri Základnej škole (ZŠ) Štefana Senčíka v Starom Tekove s hrou Drevená krava i Detský divadelný súbor MoDRé TRaKy pri ZŠ s MŠ Lúky z mesta Vráble s inscenáciou Zuzanka. Do Nitry príde aj Divadelný súbor Columba pri Základnej umeleckej škole (ZUŠ) L. Mokrého v Topoľčanoch, ktorý uvedie hru Židovka a Teáter Komika z Levíc s inscenáciou Objatie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM