Lucia Lauková Správy

Konflikt v nitrianskom Divadle Andreja Bagara: Dvaja herci dostali padáka!

Incident, ktorý sa odohral v Divadle Andreja Bagara v Nitre vyústil až k výpovediam. Všetko sa malo stať v divadelnom Zákulisí medzi hercami a prevádzkou bufetu.

Ilustračný obrázok k článku Konflikt v nitrianskom Divadle Andreja Bagara: Dvaja herci dostali padáka!
Foto: Rastislav Búgel

Nedávno si Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre zobral na mušku jeden z členov strany ĽSNS, ktorý označil inscenáciu HOAX za vymývanie mozgov. Teraz musí divadlo riešiť krízu vo vlastných radoch, ktorá sa týka rozviazania pracovného pomeru s členmi umeleckého súboru Romanom Poláčikom a Martinom Šalalchom.

Konflikt v bufete

Ako uvádza nitrianske divadlo, problém, na ktorý nadväzovali ďalšie udalosti, vznikol po premiére inscenácie Otec Goriot v piatok 13. apríla pri incidente v Zákulisí (v priestore pracovne nazývanom bufet pre zamestnancov), ktorý má v prenájme spoločnosť Slovrestav s.r.o.

Konflikt mal podľa DAB v Nitre nastať, keď mali návštevníci opustiť bufet po záverečnej hodine. „Prevádzková doba bufetu bola po premiére hry Otec Goriot predĺžená na základe požiadavky umeleckého šéfa DAB do 02:00. Podľa našich informácií a kamerových záznamov požiadala bezpečnostná služba Bonul, ktorú si najala spoločnosti Slovrestav s.r.o., návštevníkov, aby po záverečnej hodine opustili uvedené priestory, nakoľko povolenie na prevádzku bolo len do 02:00. Namieste došlo k slovným výmenám názorov, na základe kamerových záznamov však nemáme žiadne dôkazy, že by prišlo k nejakým fyzickým stretom s hercami a návštevníkmi. Nakoľko sa jedná o priestor v prenájme Slovrestav s.r.o., nie je, žiaľ, v kompetencii vedenia DAB riešiť poriadok v uvedených priestoroch,“ uvádza v stanovisku DAB v Nitre.

Dostali výpoveď

Divadlo však tvrdí, že konflikt vznikol medzi hercami a prevádzkou bufetu. A netýka sa divadla. „Považujeme za dôležité pripomenúť, že k rozviazaniu pracovného pomeru s oboma hercami nedošlo kvôli spomínanému incidentu v bufete DAB, ale v súvislosti s ich následným prístupom, kvôli ktorému bolo vážne ohrozené odohratie večerného predstavenia v DAB v nasledujúci večer 14. 4. 2018,“ dodáva nitrianske divadlo.

Po tomto incidente divadlo už prikročilo ku konkrétnym krokom, ktoré majú zabezpečiť citlivejší prístup prenajímateľa priestoru k členom umeleckého súboru a ktoré majú v budúcnosti zamedziť podobným poľutovaniahodným incidentom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM