Lucia Lauková Kultúra

DAB v Nitre má na doskách ďalší hit: Dámsky krajčír rozosmial celú sálu, FOTO

Herci sa po dvojmesačnej príprave dočkali vytúženého potlesku. Premiéra komédie Dámsky krajčír mala u divákov úspech.

Ilustračný obrázok k článku DAB v Nitre má na doskách ďalší hit: Dámsky krajčír rozosmial celú sálu, FOTO
15
Galéria
Foto: Collavino Photography

Dámsky krajčír je komédia z pera francúzskeho dramatika Georgesa Feydeaua, ktorá baví divákov už 132 rokov. Napísaná bola totiž v roku 1886. Napriek času komédia s témou, ktorá nestarne, splnila svoj účel a pobavila divákov Divadla Andreja Bagara v Nitre, ktorí prišli na premiéru 16. novembra.

Hra rozpráva príbeh o doktorovi Moulineauxovi (Tomáš Turek), klamárovi a sukničkárovi, ktorý skrýva svoje časté nevery pred dôverčivou manželkou, ktorú si zahrala Andrea Sabová a podozrievavou svokrou, ktorej postava prischla Eve Pavlíkovej.

Hlavný predstaviteľ Tomáš Turek povedal, že skúškové obdobie bolo príjemné no priznal, že miestami aj náročné. „Moja postava je veľký klamár, a to klamstvo vyžaduje veľkú presnosť, tie situácie sú napísané priam matematicky, aby ten humor z toho vychádzal,“ povedal herec DAB v Nitre Tomáš Turek. Diváci sa podľa jeho slov môžu tešiť na veľa zábavy.

Reakcie divákov sa nevedela dočkať aj nitrianska herečka Eva Pavlíková, ako povedala komédia je jej obľúbený žáner. „Ja sa vždy bojím keď hráme komédiu, lebo posledné skúšky sú už také, že nám už nie je nič smiešne lebo to hráme mnohokrát,“ hovorí Pavlíková. Počas hry sa však ubezpečila, že cieľ pobaviť divákov, sa im podarilo naplniť.

Pri Dámskom krajčírovi sa diváci určite nebudú nudiť. Hra je veľmi dynamická a plná komických zvratov. Časom sa ukazuje, že doktor Moulineaux alias krajčír „Chanel“, nie je jediným hriešnikom v tejto spleti osudov.

DAB v Nitre má na doskách ďalší hit: Dámsky krajčír rozosmial celú sálu, FOTO
15
Galéria
Foto: Collavino Photography
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM