Lucia Lauková Správy

Cykloraňajky aj Deň športu: Nitra sa zapojí do Európskeho týždňa mobility

V rámci podujatia Európsky týždeň mobility sa v Nitre budú konať rôzne aktivity. Využiť môžete napríklad aj hodinu jazdy na zdieľanom bicykli zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Cykloraňajky aj Deň športu: Nitra sa zapojí do Európskeho týždňa mobility
Zdroj: TASR

V rámci podujatia Európsky týždeň mobility v Nitre sa môžeme tešiť na Cykloraňajky, Deň športu v Mestskom parku či Deň bezpečnosti na Dopravnom ihrisku Chrenová a ďalšie aktivity.

Európsky týždeň mobility prebieha každý rok od 16. do 22. septembra. Umožňuje mestám či obciam vyskúšať si alternatívy trvalo udržateľnej dopravy.

Aktivity v Nitre

Cykloraňajky sa budú konať vo štvrtok 19. septembra na Chrenovskom moste a pri Mlynoch. V piatok 20. septembra sa bude konať v Mestskom parku na Sihoti Deň športu. Pripravená bude prezentácia športových klubov a súťaže pre deti.

Sobota bude na dopravnom ihrisku na Chrenovej patriť bezpečnosti. V akcii sa predvedú hasiči aj policajti.

Okrem toho prinesie Európsky týždeň mobility cestovanie vlakmi za polovicu, bezplatnú hodinu bikesharingu či zľavnenú MHD a prímestskú dopravu.

Cieľ podujatia

Témou tohto ročníka je bezpečná chôdza a cyklistika so sloganom „Prejdime sa spolu“. „Motivovaním jednotlivcov, aby si volili udržateľné spôsoby dopravy, ako sú verejná hromadná doprava, pešia chôdza či cyklistika, môžeme znížiť emisie uhlíka, zlepšiť kvalitu ovzdušia a urobiť z mestských častí príjemnejšie miesta pre život a prácu,“ uvádzajú organizátori kampane.

Videli ste už novootvorený úsek cyklotrasy z Nitry do Vrábeľ? Pozrite si video!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM