Lucia Lauková Šport

Cyklistov vítali v Nitre stovky ľudí: FOTO a VIDEO z hromadného dojazdu do cieľa

Nitra bola cez víkend súčasťou medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Diváci mohli sledovať aj parádny hromadný finiš tretej etapy.

Ilustračný obrázok k článku Cyklistov vítali v Nitre stovky ľudí: FOTO a VIDEO z hromadného dojazdu do cieľa
94
Galéria

V sobotu 15. septembra končila v Nitre 3. etapa cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Ako prvý prekročil cieľovú čiaru v Nitre taliansky cyklista Matteo Pelucchi.

Jazdec stajne Bora–Hansgrohe sa presadil v záverečnom hromadnom špurte a trať dlhú 180,6 km z Dubnice nad Váhom do Nitry zvládol za 4:22:11 h. Druhý finišoval Holanďan Fabio Jakobsen a tretie miesto obsadil Belgičan Yves Lampaert.

Na cieľovú rovinku sa premenila Štefánikova trieda v Nitre, kde na cyklistov čakali stovky ľudí. „Bola to ľahšia etapa ako predchádzajúce dni, ale v poslednom kopci zabralo RusVelo a trpeli sme, aby sme sa tam udržali. Môj tím odviedol v závere výbornú prácu a vyšlo to, takže sme veľmi radi. Veľmi sa mi páčia preteky i krajina a chcem sem prísť aj o rok a vyhrať,“ povedal v cieli Pelucchi.

Preteky si rok po roku získavajú väčšiu obľubu u divákov, ktorí chodia povzbudzovať cyklistov priamo na trať v stále väčších počtoch. Bolo to vidieť práve v stúpaní na Vršatec, ktorý bol „obsypaný“ fanúšikmi. Pochvaľovali si aj členovia tímu Dukla Banská Bystrica Patrik Tybor a Martin Haring.

„Naozaj to bolo skoro ako niekde na Tour, človek vidí v kopci len hlúčik ľudí a úzku cestičku. Bolo to parádne,“ pochvaľoval si Tybor. „Ľudia našťastie stíhali odskakovať a nikoho sme neprešli. Bol to zážitok, bol som veľmi milo prekvapený, koľko ľudí bolo popri cestách, nečakal som to,“ dodal Haring.

Celkovým víťazom 62. ročníka pretekov Okolo Slovenska sa stal Francúzsky cyklista Julian Alaphilippe z Quick-Step Floors. Záverečnú 4. etapu z Nitry do Galanty dlhú 157,2 km vyhral v hromadnom špurte jeho tímový kolega Fabio Jakobsen.

Holanďan finišoval v čase 3:21:53 h a na cieľovej páske zdolal Taliana Mattea Pelucchiho zo stajne Bora–Hansgrohe. Tretí skončil Francúz Christophe Laporte (Cofidis). Biely dres s modrými bodkami pre víťaza bodovacej súťaže si aj v nedeľu udržal domáci jazdec Martin Haring z Dukly Banská Bystrica.

Foto: Rastislav Búgel

Zdroj: Dnes24.sk
Cieľ 3. etapy pretekov Okolo Slovenska
94
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM