Lucia Lauková Šport

Cyklistické preteky so svetovou účasťou: Vieme kedy pelotón očakávať v Nitre!

Tento rok sa nadšenci môžu tešiť aj na svetové mená v cyklistike. V Nitre zároveň slávnostne odštartuje posledná etapa pretekov.

Ilustračný obrázok k článku Cyklistické preteky so svetovou účasťou: Vieme kedy pelotón očakávať v Nitre!
Zdroj: Dnes24.sk

Populárne cyklistické preteky Okolo Slovenska odštartujú 12. septembra v Poprade svoju 62. kapitolu. Päťdňový pretek sa skončí 16. septembra etapou z Nitry do Galanty. Najväčším ťahákom pre divákov budú dva WorldTour tímy.

Tohtoročná trať má päť etáp. Po úvodnom prológu na 1,6 km v uliciach Popradu nasleduje „Tatranská etapa“ so siedmimi horskými prémiami a dojazdom na Štrbské Pleso (164,4 km), sedem vrchárskych skúšok nasleduje aj v 2. etape z Ružomberka na futbalový štadión v Dubnici nad Váhom (191,7 km). V 3. čaká na pelotón 180,6 zvlnených km do Nitry vhodných pre klasikárov a na záver dostanú šancu aj špurtéri s nedeľňajším cieľom v Galante (157,2 km). „Verím, že tu bude bojovať Erik Baška o víťazstvo,“ želal si Privara.

Cyklistický peletón môžeme pod Zoborom očakávať v sobotu 15. septembra približne o 17.00 hodine. Cieľ tretej etapy bude na ulici M. R. Štefánika v Nitre.

Na druhý deň v nedeľu vyštartujú cyklisti z Nitry o 9.30 h do Galanty, cez Krvavé Šenky, Rišňovce, Rumanovú, Báb, Patu, Hájske, Hornú Kráľovú až do Šale a Galanty.

Dva svetové tímy

Tento rok sa organizátorom podaril husársky kúsok, keď sa na slovenských cestách premiérovo predstaví momentálne najlepší tím sveta Quick-Step Floors a ďalšia stajňa WorldTour Bora-Hansgrohe s Jurajom Saganom a Erikom Baškom.

Dokopy čaká na cyklistov 696 km cez 111 miest a obcí Slovenska so 17 vrchárskymi a 12 rýchlostnými prémiami.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM