Šport

Majstrovstvá modernej gymnastiky: Nitrianky budú reprezentovať v Abu Dhabí, FOTO

Majstrovstvá Slovenska v modernej gymnastike si športovkyne s mentálnym postihnutím užívali naplno. Najlepšie z nich budú reprezentovať krajinu na Svetovej letnej špeciálnej olympiáde v Abu Dhabí.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá modernej gymnastiky: Nitrianky budú reprezentovať v Abu Dhabí, FOTO
48
Galéria

Športovkyne s mentálnym postihnutím si zmerali sily počas 6. ročníka Majstrovstiev Slovenska Špeciálnych olympiád v modernej gymnastike. Súťaž mala vďaka účasti gymnastiek z Talianska, USA a Veľkej Británie medzinárodný charakter.

Majstrovstvá zorganizovali Špeciálne olympiády Slovensko v spolupráci s občianskym združením Arabeska a s podporou mesta Nitra a Nitrianskeho samosprávneho kra­ja.

Súťažilo sa vo viacerých vekových kategóriách a disciplínach. "Mali sme zostavy so švihadlom, obručou, kužeľmi, stuhou, ale aj viacboj. Dievčatá sa na svoje vystúpenia dôsledne pripravovali, čo sa prejavilo na ich výborných výkonoch,“ zhodnotila Eva Gažová, národná riaditeľka Špeciálnych olympiád Slovensko.

Svetová olympiáda

Medzi súťažiacimi vynikli Gizela Billíková (35) a Dominika Radojevská (21), ktoré budú Slovensko reprezentovať aj na Svetovej letnej špeciálnej olympiáde v Abu Dhabí.

Gizela bodovala najmä v zostavách so stuhou a kuželami a vo viacboji, Dominika sa v rámci svojej úrovne tešila z víťazstva v zostavách so stuhou, obručou, švihadlom a takisto vo viacboji.

Vo vystúpeniach unifikovaných dvojíc, športovkýň s a bez mentálneho postihnutia, sa darilo Paulíne Rieglovej (10) a Marine Dkhoka (10), ktoré sa predstavili v zostavách so švihadlom a s loptou. Všetky spomínané gymnastky sú z občianskeho združenia Arabeska v Nitre. Nemenej sa darilo aj gymnastkám Romane Trizňovej(29) a Laure Vankovej(13), ktoré veľmi úspešne združenie Arabeska reprezentovali.

Vzácna účasť

„Na Majstrovstvách Slovenska Špeciálnych olympiád sme mali tú česť privítať technickú delegátku modernej gymnastiky Special Olympics International – Cindy Bickman, vďaka ktorej bola pred mnohými rokmi moderná gymnastika zaradená medzi súťažné športy Špeciálnych olympiád. Pani Cindy Bickman sa Majstrovstiev zúčastnila spoločne so svojou úžasnou zverenkyňou Lani DeMello. Sme veľmi vďační, že sme v Nitre mohli privítať osobnosť svetového formátu ako je pani Bickman “ prezradila Emília Billíková, prezidentka združenia Arabeska

„Sme veľmi radi, že sme v rámci rozhodcovského zboru mohli privítať rozhodkyne z Liptovského Mikuláša, menovite Tatianu Suchomlinovú a Irenu Gejdošovú , z Nitry Lenku Kotekovú a Brendu Garbin z Nórska,“ povedala Mária Billíková, hlavná rozhodkyňa preteku

"Som očarená atmosférou podujatia a pripravenosťou slovenských gymnastiek Špeciálnych olympiád. Je to pre mňa nesmierne inšpirujúca skúsenosť, ktorú sa pokúsim pretaviť do našich národných majstrovstiev v Nórsku. Ďakujem za pozvanie na túto fantastickú súťaž,“ zhodnotila Brenda Garbin, medzinárodná rozhodkyňa Special Olympics z Nórska.

Viac fotografií nájdete v priloženej galérii!

Foto: Rastislav Búgel

6. Majstrovstvá Slovenska Špeciálnych Olympiád v modernej gymnastike
48
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM