Kultúra

Čo robiť cez VÍKEND v Nitre? Štartujú vianočné TRHY aj verejné korčuľovanie

Cez víkend čaká Nitru slávnostné otvorenie Vianočného mestečka aj návrat korčuliarov na ľad. Pozrite si prehľad všetkých podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Čo robiť cez VÍKEND v Nitre? Štartujú vianočné TRHY aj verejné korčuľovanie
Zdroj: TASR

Vianočné trhy

od 25. novembra do 23. decembra, Svätoplukovo námestie

Vianočné trhy na námestí sú otvorené od piatku 25. novembra. Slávnostné otvorenie vianočného mestečka a rozsvietenie stromčeka sa bude konať až na 1. adventnú nedeľu, teda 27. novembra. Trhy sa tento rok konajú aj pred OC Promenada v Nitre.

Hokejový zápas HK Nitra – HKM Zvolen

piatok, 25. novembra od 18:00 do 20:00, V Tipsport Aréne Nitra

V piatok večer sa hokejoví priaznivci môžu tešiť na domáci zápas. Nitra pod Zoborom privíta Zvolen. Vstupné na zápas je 7 eur.

Svätokatarínske víno 2022

piatok, 25. novembra od 19:00, v Pivnici pod hradom, Podzámska 1

V piatok sa môžete tešiť aj na degustáciu vín. Svätokatarínske víno predstavuje novodobú značku kvality a tradície. Pod svojim názvom zastrešuje tie najkvalitnejšie mladé vína slovenských výrobcov z vinárskych regiónov Slovenska. Jedinečnosť mladého vína je ukrytá v jeho sviežosti a aróme. Cena degustácie je 15 eur, v cene je zahrnuté 15 druhov degustovaných vín s výkladom, chutné zahryznutie, voda. Počet miest je obmedzený.

Unplugged Session

piatok, 25. novembra od 20:00 do 22:00, v Music A Cafe – OC Centro

Spontánne zoskupenie kamarátov, ktorí sú zhodou okolností aj hudobníci, si v piatok zahrajú v Music a Cafe. Zoskupenie tvoria Michal Cabala – spev, Martina Uhrínová – spev, violončelo, Peter Slamečka – klavír a Tibor Seidl – gitara. Vstupné dobrovoľné.

Kmeťoband & DJ W

piatok, 25. novembra od 20:00, v Domof Creativity

Večer s KMEŤOBAND & DJ W. Vstupné 15 eur na sedenie, 10 eur na státie.

Daruj hračku

sobota, 26. novembra od 09:00 do 20:00 v OC Centro Nitra

Charitatívna zbierka hračiek a kníh pre deti z detských domovov a sociálne slabších rodín. Aké hračky a knižky môžete priniesť? V prvom rade čisté a nepoškodené. Presne také, aké by ste aj vy chceli ako dieťa nájsť pod stromčekom, alebo aké by ste darovali svojim deťom.

Týždeň čítaní z diel LGBTI+ spisovateľov

sobota, 26. novembra od 09:30 do 10:30 v Kníhkupectve Pod vŕškom

Ivan Gontko číta deťom príbehy zo sveta Muminovcov od Tove Jansson.

Tvorivá dielňa s nitrianskou Mareenou: vol. 2

sobota, 26. novembra od 10:00 do 12:00 v BodK.7

Rozmanitosť, vzájomné porozumenie, kreativita a fantázia sú témami pravidelných tvorivých dielní pre deti a ich rodičov – priestor na vzájomné stretnutia nitrianskych rodín. Témou tvorivej dielne bude MAĽBA NA TEXTIL – akrylom na plátennú tašku. Vstup voľný.

doKLOBÚKAfest

sobota, 26. novembra od 11:00 v DOMOF creativity

Pohodový festival nielen pouličných, nielen amatérskych, nielen začínajúcich umelcov. Festival nielen hudobníkov, nielen divadelníkov, nielen tanečníkov. Festival všetkých, pre všetkých. Či s čapicou, či s klobúkom a či bez. Pripravené sú rôzne atrakcie od koncertov, tanca, divadla, stand-upu, karaoke, workshopu až po poetické okienko a možno aj spoločná džemka. Vstupné: symbolické vstupné 3 eurá bude použité na úhradu časti nákladov a na extra kúrenie počas festíku, príspevok pre účinkujúcich priamo po vystúpení do klobúka.

Vystúpenie ZUŠ Heleny Madariovej

sobota, 26. novembra od 15:00 do 18:00, pred OC Promenada

V sobotu sa môžete tešiť na hudobný program vo vianočnom mestečku pred obchodným centrom Promenada na Chrenovej. Vystúpenie si pripravili žiaci ZUŠ Heleny Madariovej.

Program pokračuje na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM