Správy

Campana Batucada u prezidentky: K bubnovačke sa pridala aj Zuzana Čaputová, VIDEO

K celoslovenskej bubnovačke sa pridala aj prezidentka Zuzana Čaputová. Za aktivitu ocenila nitrianske Centrum Slniečko aj skupinu Campana Batucada.

Ilustračný obrázok k článku Campana Batucada u prezidentky: K bubnovačke sa pridala aj Zuzana Čaputová, VIDEO
8
Galéria

V novembri sa konal v poradí 9. ročník bubnovačky s heslom „aby bolo deti lepšie počuť 2022!“. Bubnovaním na námestiach i v školách upozorňujú aj samotní žiaci na problém násilia, týrania a zneužívania detí.

Aktivitu rozbehlo v roku 2014 nitrianske Centrum Slniečko, n.o., člen Koalície pre deti Slovensko, ktoré sa problematike násilia na deťoch venuje viac ako 22 rokov.

Prečítajte si tiež

Bubnovala aj prezidentka

„Našu dlhoročnú spoluprácu a podporu Centrum Slniečko, n.o. ocenila aj prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová a zároveň aj tento rok prebrala záštitu nad podujatím Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť 2022,“ napísala Campana Batucada v poďakovaní na sociálnej sieti.

Prezidentka sa neváhala k bubeníkom a žiakom pridať. Priamo v prezidentskom paláci vzala do rúk paličky a zapojila sa do bubnovačky.

Poďakovanie aj do Nitry

„Ďakujem viac ako 61-tisíc deťom, organizátorom, učiteľkám, učiteľom, psychologičkám a ďalším zanieteným ľuďom, ktorí bubnovali a zapájajú sa do ďalších osvetových aktivít, počas ktorých otvorene hovoria o násilí čo sa deje doma, v škole, v tábore alebo na sociálnych sieťach. Vytvárajú tak spoločenstvá, ktoré sú vnímavejšie voči násiliu a ktoré ho neprehliadajú a nebagatelizujú. Týmto spôsobom posilňujú tých, ktorí násilie zažívajú v tom, aby vyhľadali pomoc. Veľmi presne to vystihuje heslo tejto každoročnej aktivity centra Slniečko z Nitry pri príležitosti Medzinárodného dňa prevencie týrania a zneužívania detí – „Ticho deti pred násilím neochráni“.“ napísala prezidentka na sociálnej sieti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Facebook
Prezidentka Zuzana Čaputová sa zapojila do bubnovačky
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM