Lucia Lauková Kultúra

Čo ponúkne víkend v meste pod Zoborom: Pozrite si PREHĽAD podujatí v Nitre

Ďalší pracovný týždeň je za nami. To je čas na náš pravidelný prehľad podujatí. Pozrite sa čo sa bude diať počas nasledujúcich dní v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúkne víkend v meste pod Zoborom: Pozrite si PREHĽAD podujatí v Nitre
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Gardenia a Domexpo

do 23. apríla, výstavisko agrokomplex

Na výstavisku agrokomplex prebieha v poradí 21. ročník výstavy Gardenia a 12. ročník veľtrhu Domexpo. Radosť môžu mať najmä záhradkári, ktorí tu nájdu všetko čo potrebujú do svojej záhrady.

Hviezda – Srandašák

21. apríla o 20.00 h, Nájomná jednotka 210

Hviezda s humorom odkrýva zákulisie showbiznisu a s nadhľadom opisuje osobné problémy neznámej herečky, ktorá po 35 rokoch účinkovania v regionálnom divadle nečakane zažiari v televíznom seriáli. Text Holubovej priamo na telo napísal dramatik a režisér Patrik Hartl.

  • Vstupné 17 eur

Koncert Inside a Iconito

21. apríla o 20.30 h, Music A Cafe

V Nitre sa môžu tešiť aj priaznivci živej hudby na vystúpenie dvoch kapiel. Dvojkoncert začína o 20.30 vystúpením skupiny Iconito.

vstupné 3 eurá

EGO Group

21. apríla o 19.30 h, Santana Music

Piatok bude v znamení dobre hudby aj v ďalšom nitrianskom podnitku, kde sa o jazzový večer postarajú už nitrianski muzikanti z Ego Group.

Jarná cyklojazda mestom Nitra

22. apríla od 16.00 h, začiatok na Svätoplukovo námestí, ukončenie pri Hideparku

Cykloiniciatíva Rozbicyklujme Nitru! pri príležitosti Dňa Zeme organizuje jarnú cyklojazdu mesto Nitra s následnou prehliadkou výstavy URB-I a priemietaním filmu Bicykle vs. autá.

Deň Zeme v Krškanoch

22. apríla o 10.00 h zraz v Kultúrnom dome Dolné Krškany

Upratovať sa bude aj v Krškanoch. Vítaní sú všetci dobrovoľníci s chuťou skrášliť a odbremeniť naše okolie.

Jarné čistenie Zobora

22. apríla začiatok o 9.00 h pri Nemocnici Zobor

Skupina dobrovoľníkov sa stretne na 10. ročníku brigády, pri ktorej sa vyčistí kus našej prírody. Zámerom organizátorov je tiež asanácia nelegálnych skládok na území prírodnej rezervácie Lupka a nad mestskou časťou Dražovce, kde sa každoročne hromadí veľa odpadu.

Domáce potreby turné ´17: Vec & Škrupo + hostia

22. apríla o 20.00 h, Music A Cafe

O ďalší zaujímavý hudobný zážitok bude postarané aj v sobotu. Do Nitry zavíta Vec, ktorý predstaví nový album v spoločnosti hos­tí.

Fight of Gladiators VI

22. apríla začiatok o 20.00 h, otvorené od 19.00 h, Mestská športová hala

Na programe sú pripravené zápasy podľa pravidiel MMA, ktoré sa budú konať v klietke. V zápasoch sa predstaví slovenská špička i zahraničná špička v MMA. Lístky sú v predpredaji dostupné od marca 2017.

Prehliadka nového katedrálneho organa

22. apríla od 15.00 do 18.00 h, Katedrála – Bazilika sv. Emeráma – Nitriansky hrad

Verejnosť sa bude môcť oboznámiť so zrekonštruovaným organom priamo na chóre katedrály. Tam budú môcť záujemci počuť jeho autentický zvuk a na prípadné otázky im bude v týchto priestoroch odpovedať sám zhotoviteľ diela. Počas posledných sa realizovala jeho komplexná rekonštrukcia, s použitím niekoľkých historických píšťal slovenského organára Martina Zorkovského zo začiatku 18. storočia. Od týchto slávností bude pre všetkých návštevníkov opäť katedrála otvorená každý deň.

Amatérska volejbalová liga

22. apríla od 8.30 h, telocvične ZŠ Benkova a ZŠ Alexyho

AVL SK organizuje medzinárodný turnaj zmiešaných družstiev v Nitre pre amatérov. Každý team odohrá skupinové zápasy, postupuje sa do semifinále. Finále sa bude hrať približne o 18.00 hodine. Vyhlasovanie výsledkov a afterparty budú o 20.00 h.

koncert Jamestown

22. apríla o 21.00 h Pečiatkáreň

Domácu scénu budete môcť podporiť v sobotu na koncerte kapely Jamestown z Nitry. Svoj koncert odohrajú v sobotu o 21.00 h.

Koncert Slobodná Európa

22. apríla o 21.00 h, Nová pekáreň

Nitrianskych fanúšikov príde potešiť aj kapela Slobodná Európa. Hosťom ich vystúpenia bude kapela Bratislavské dievčatá, ktorá vystúpi o 21.00 h. Slobodná Európa zahrá o 22.00 hodine.

  • Vstupné 10 eur

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM