Lucia Lauková Správy

Chybičky krásy vianočnej Nitry: Časť stánkov nesvietila, hviezdne nebo meškalo, FOTO

Tohtoročné vianočné mestečko malo zopár chybičiek krásy. Počas bežného dňa na trhoch nesvietila časť výzdoby a hviezdne nebo dorazilo na miesto s oneskorením.

Ilustračný obrázok k článku Chybičky krásy vianočnej Nitry: Časť stánkov nesvietila, hviezdne nebo meškalo, FOTO
11
Galéria

Vianočná výzdoba v Nitre potrebovala po deviatich rokoch používania opravu. Pri niektorých svetelných prvkov dochádzalo podľa radnice k výpadkom. Na repas putovali svetelné brány aj tzv. hviezdna obloha. Oprava stála 18 504 eur s DPH a zabezpečila ju firma Blue Butterfly Design so sídlom v Prešove, od ktorej výzdobu mesto kúpilo.

Výzdoba mala byť opravená do 20. novembra, čo sa podľa radnice aj podarilo. Na začiatku týždňa (3. decembra) však kompletná výzdoba nainštalovaná nebola.

Hviezdne nebo je späť

„Vianočná výzdoba bola opravená v dohodnutom termíne. Vzhľadom na jej objem bola dovezená postupne v 2 kamiónoch,“ povedal Pavol Jakubčin z MsÚ v Nitre. Nainštalovaná je už podľa jeho slov aj svetelná obloha na Pešej zóne.

Na omeškanie má vysvetlenie. „V tomto roku bolo požiadavka na otvorenie mestečka výrazne skôr oproti dátumu Mikuláša, čo bolo pravidlo v minulosti. Dátum dovozu repasovanej výzdoby bol dohodovaný výrazne skôr čo spôsobilo, že nebol zvolený s dostatočnou rezervou. Z uvedeného dôvodu bola obloha inštalované trochu neskôr za čo sa verejnosti ospravedlňujeme,“ vysvetlil Pavol Jakubčin.

Stánky nesvietili

Počas návštevy Vianočného mestečka bola v pondelok 3. decembra asi na polovici stánkoch „tma“. Vianočné ozdoby na jednej strane mestečka nesvietili. „Výpadok na výzdobe stánkov mohol nastať len z dôvodu poruchy, ktorá verím, že je už odstránená. Počas otvorenia svietila štandardne,“ ubezpečil Pavol Jakubčin z radnice.

Chybičky krásy vianočnej výzdoby majú byť opravené: Nitra má späť hviezdne nebo,
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM