Lucia Lauková Správy

Vianočná výzdoba v Nitre bude žiariť ako nová: Mesto dá opraviť aj hviezdne nebo

Dve svetelné brány aj hviezdne nebo poputujú na repasovanie. Oprava poškodenej vianočnej výzdoby na Pešej zóne v Nitre bude stáť niekoľko tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná výzdoba v Nitre bude žiariť ako nová: Mesto dá opraviť aj hviezdne nebo
10
Galéria
Zdroj: TASR

Svetelná vianočná výzdoba by mala byť tento rok krajšia. Po deviatich rokoch dá radnica repasovať svetelnú bránu na začiatku Pešej zóny, bránu pri vianočnom mestečku a aj svetelnú oblohu firme Blue Butterfly Design so sídlom v Prešove, od ktorej ju v roku 2009 zakúpila.

Vtedy nová dekorácia stála mesto 32 300 eur. Teraz za opravu Nitra zaplatí vyše polovicu tejto sumy, a to 18 504 eur s DPH.

Vynovené osvetlenie má vianočnú Nitru zdobiť ešte tento rok. Podľa zmluvy má byť poškodená výzdoba repasovaná najneskôr do 20. novembra tohto roku.

Podľa slov Andreja Jančoviča z MsÚ v Nitre na novú svetelnú vianočnú dekoráciu nie sú schválené finančné prostriedky, o jej doplnení rozhoduje mestské zastupiteľstvo. „Repasácia výzdoby je potrebná, v minulých rokoch dochádzalo k výpadkom niektorých svetelných prvkov dekorácie. Repasáciou dosiahneme lepší svetelný efekt vianočnej výzdoby – a aj z hľadiska bezpečnosti je nutná, nakoľko je možné, že by dochádzalo k prebíjaniu elektriny na kostru zariadenia,“ ozrejmil Andrej Jančovič z MsÚ v Nitre.

FOTO: Vianočná výzdoba v Nitre
10
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM