Lucia Lauková Správy

Cestuje z Nitry vlakom? Čakanie na rýchlik v Šuranoch sa skráti o 101 minút!

V cestovnom poriadku ZSSK nastalo viacero zmien, ktoré sa dotknú aj Nitry. Jednou z nich aj výrazné skrátenie čakania na rýchlik v Šuranoch. To však nie je jediná zmena.

Ilustračný obrázok k článku Cestuje z Nitry vlakom? Čakanie na rýchlik v Šuranoch sa skráti o 101 minút!

Cestujúcim z Nitry, ktorí v nedeľu prestupujú v Šuranoch na posledný rýchlik do Banskej Bystrice, sa skráti čakanie zo 106 minút na 5 minút. „Zmena by mala pomôcť hlavne vysokoškolským študentom jazdiacim do škôl vo Zvolene a v Banskej Bystrici,“ opísal hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

Posúva sa večerný vlak

Novinku prináša zmena cestovného poriadku štátneho dopravcu, ktorá začína platiť od 12. decembra 2016. Od úpravy grafikonu by sa malo tiež zlepšiť dochádzanie na nočnú zmenu do priemyselného parku pri Nitre. ZSSK totiž posúva večerný vlak z Nových Zámkov do Nitry na 20.52 h, aby mohli ľudia dochádzať do priemyselného parku v Dolných Krškanoch pri Nitre.

Pribúda víkendový vlak

Zároveň pribúda víkendový večerný vlak zo Zbehov do Nových Zámkov. Odchod má zo Zbehov o 20.11 h a do Nových Zámkov príde o 21.33 h. „Nový osobný vlak odvezie cestujúcich z dvoch protiidúcich regionálnych expresov od Bratislavy a Prievidze, ktoré sa v tom čase stretávajú v stanici Zbehy. Cestujúci z oboch vlakov sa dostanú nielen do Nitry a Nových Zámkov, ale cez víkend stihnú v Šuranoch posledný rýchlik z Bratislavy do Banskej Bystrice,“ vysvetlil Kováč.

Vlaky každú hodinu

Nitra bude mať podľa jeho slov aj v novom cestovnom poriadku príchody vlakov v špičke zo všetkých troch smerov – Topoľčany, Nové Zámky a Leopoldov každú hodinu. Celkovo bude ZSSK po úprave grafikonu vypravovať v Nitrianskom kraji 42 diaľkových a 251 prímestských vlakov. Zastavovať budú v 91 staniciach a jazdiť budú po 405 kilometroch tratí v regióne.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM