Lucia Lauková Správy

Centrum nočného života v Nitre pod drobnohľadom: Pribudnú kamery aj osvetlenie

Mostná ulica nemá z hľadiska bezpečnosti dobrú povesť. Pomôcť zvýšiť kontrolu majú aj desiatky nových kamier.

Ilustračný obrázok k článku Centrum nočného života v Nitre pod drobnohľadom: Pribudnú kamery aj osvetlenie
Foto: Slávka Kellová

Nočný život v Nitre sa sústreďuje na územie Mostnej a Kmeťkovej ulice. Práve táto lokalita si vyslúžila na základe policajných štatistík označenie najnebezpečnejšia pod Zoborom. Vlani došlo na Mostnej ulici k 13 násilným trestným činom.

Nachádza sa tu cez 50 rôznych barov, zábavných podnikov a diskoték. Mestskí poslanci chceli situáciu riešiť skrátením otváracej doby týchto podnikov. Proti však boli prevádzkovatelia.

Uzavretá zóna?

Mestský poslanec Ján Greššo si myslí, že problém s bezpečnosťou na Mostnej a Kmeťkovej ulici sa nevyrieši zmenou otváracích hodín prevádzok, ale treba rázne zakročiť. „Problém je niekde úplne inde. Tá bezpečnosť a kontrola na Mostnej ulici je nedostatočná. V piatky a soboty by som z tejto Mostnej a Kmeťkovej ulice vytvoril uzavretú zónu. Funguje to úplne bežne, dokonca sú to štandardné veci pri masových podujatiach, kde do týchto zón vstupujú len ľudia po osobnej prehliadke,“ myslí si poslanec Ján Greššo.

Bezpečnostné opatrenia

Primátor si takéto riešenie predstaviť nevie, naopak uviedol, že mesto investuje do bezpečnostných opatrení. „Máme schválené prostriedky na osvetlenie a kamerové systémy, obstaráva sa to. Uvidíme aký to bude mať efekt,“ prezradil primátor Nitry, Jozef Dvonč.

Na Mostnej a Kmeťkovej ulici bude osadených 40 statických kamier, 2 otočné kamery, 53 stĺpov verejného osvetlenia s novými svietidlami a pribudnú aj 3 bezpečné priechody. Informoval nás o tom prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM