Správy

Boj o život priamo na ulici v Nitre: Muž žije aj vďaka zásahu mestských policajtov

Muža, ktorý nehybne ležal na ulici, niekoľko minút oživovali mestskí policajti. Mal obrovské šťastie, že boli v správnom čase na správnom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Boj o život priamo na ulici v Nitre: Muž žije aj vďaka zásahu mestských policajtov
Zdroj: Mestská polícia Nitra

Mestská policajtka Martina a jej kolega Patrik práve sedeli v aute na križovatke ulíc Štúrova a Párovská, keď si všimli staršieho pána, ktorý z ničoho nič spadol na zem.

Boj o život

Policajti sa rozbehli k mužovi. Kontrola vitálnych funkcií potvrdila to najhoršie. Muž vo veku približne 70 rokov nemal pulz a nedýchal. Začal sa boj o jeho život. Celý prípad opísala Mestská polícia (MsP) v Nitre na svojom webe.

„Keď zistili, že seniorovi absentuje tep a nedýcha, príslušník bezodkladne zavolal na tiesňovú linku 112 a príslušníčka už začala muža chystať na resuscitačné úkony. Všetko prebehlo do niekoľkých desiatok sekúnd,“ uvádza mestská polícia.

Mestskí policajti začali s oživovaním muža podľa telefonických pokynov dispečerky až do príchodu prvej sanitky rýchlej zdravotnej pomoci.

Tá bola na mieste do niekoľkých minút, pretože posádka sa práve vracala z iného výjazdu a nachádzala sa v blízkosti miesta. Vo vysielačke počuli oznam o seniorovi bez životných funkcií.

Pochvala od záchranárov

„Po príchode si posádka RZP urýchlene pri pacientovi pripravovala zdravotnícke pomôcky na oživovanie muža a príslušník dostal pokyn od záchranára: "… dobre to robíš, pokračuj!“ Následne sa podarilo u muža pomocou defibrilátora na druhýkrát obnoviť bazálne životné funkcie," opisuje záchranu života polícia.

Za svoj statočný a pohotový výkon dostali obaja mestskí policajti uznanie aj od záchranárov. „Neskôr, keď príslušník operačného centra mestskej polície u záchranárov preveroval stav pacienta, ktorý by mal byť stabilizovaný, jeden zo zasahujúcich záchranárov sa pochvalne vyjadril o pohotovej reakcii príslušníkov mestskej polície a uviedol, že sa výraznou mierou zaslúžili pri záchrane jeho života,“ dodáva Mestská polícia v Nitre.

Nešlo o žiadnych nováčikov. Ako konštatuje MsP v Nitre, príslušníčka Martina nosí uniformu mestskej polície už 19 rokov a jej kolega Patrik dokonca o desať rokov dlhšie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM