Lucia Lauková Správy

Bohatší program i viac predajcov: Vianočné mestečko v Nitre čakajú zmeny

Tento rok by sa do vianočných trhov mohli zapojiť aj predajcovia s vlastnými stánkami. Mestečko sa otvorí aj do dvoch priľahlých ulíc.

Ilustračný obrázok k článku Bohatší program i viac predajcov: Vianočné mestečko v Nitre čakajú zmeny
10
Galéria
Zdroj: TASR

Zrušenie silvestrovského a Mikulášskeho ohňostroja na vianočných trhoch v Nitre nie je jedinou zmenou. Ako ubezpečuje hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek, radnica neplánuje zásadným spôsobom zmeniť rozmiestnenie stánkov, ale k určitým zmenám príde.

„V prvom rade námestie nechceme uzavrieť pred Kupeckou ulicou a Štefánikovou triedou, a to okrem iného preto, že aj tu sa nám prevádzkari zapájajú do vianočných trhov. Z týchto dvoch strán bude mestečko otvorené,“ prezradil hovorca Tomáš Holúbek.

Pravú zimnú atmosféru a útulnosť mestečka chce mesto napriek tomu zachovať.

Rozdelenie stánkov

Ďalšou zmenou by malo byť rozdelenie stánkov. Doteraz boli na jednej strane stánky s občerstvením a na druhej predávali remeselníci. Kvôli sťažnostiam remeselníkov chce aj tento systém rozdelenia mesto upraviť.

Definitívny vzhľad námestia počas vianočných trhov dolaďuje podľa hovorcu Útvar hlavného architekta.

V rámci vianočných trhov by mohlo pribudnúť aj viac stánkov, bez toho aby do nich mesto investovalo. Radnica sa nechystá kupovať ďalšie stánky. Namiesto toho plánuje dať priestor aj predajcom, ktorí majú vlastné stánky.

Takýmto spôsobom chce radnica zabezpečiť rozšírenie ponuky sortimentov vo Vianočnom mestečku. „U každého, kto by mal záujem prísť s vlastným stánkom, budeme vyžadovať fotografiu, aby sme videli vzhľad stánku a aby sme dokázali posúdiť, či stánok predajcu neohrozuje minimálnu estetickú úroveň kladenú na stánky. Pre niektorých predajcov, napríklad pre tých, ktorí poskytujú jedlá ako podpecníky či trdelníky, to bude vítaná zmena, pretože majú vlastné stránky, ktorými sa zúčastňujú iných podujatí a mestské stánky im v predošlých rokoch nevyhovovali,“ uviedol Tomáš Holúbek, hovorca mesta Nitra.

Regionálne produkty

Okrem toho sa ponuka rozšíri aj o produkty s regionálnou značkou Ponitrie. „Od MAS (Miestna akčná skupina, pozn. redakcie) Radošinka máme prisľúbených 6 stánkov, v ktorých sa budú počas trvania trhov obmieňať rôzni remeselníci,“ dodal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

O pravú Vianočnú atmosféru sa postará aj kultúrny program. Radnica chce, aby to v mestečku viac žilo, aby bol aj program bohatší. Peniaze, ktoré by mesto inak investovalo do ohňostrojov, chce využiť do programu.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

FOTO: Vianočná výzdoba v Nitre
10
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM