Lucia Lauková Správy

Blízko nemocnice v Nitre chcú postaviť polyfunkčný objekt: Pôvodné stavby zbúrajú

Stavebný rozmach v Nitre pokračuje. Nový polyfunkčný objekt by mal vyrásť v pamiatkovej zóne neďaleko nitrianskej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Blízko nemocnice v Nitre chcú postaviť polyfunkčný objekt: Pôvodné stavby zbúrajú
Zdroj: TASR

V pamiatkovej zóne na Špitálskej ulici v Nitre chcú postaviť nový polyfunkčný objekt s 29 bytmi a 6 prenajímateľnými prevádzkami. Navrhovateľom projektu je Peter Šindler International transport. Stavebný úrad v Nitre už vydal územné rozhodnutie.

Veľkosť stavby

Objekt, v projekte nazvaný Špitálka, má mať 3 nadzemné podlažia, jedno ustúpené a 1 spoločné suterénne podlažie. Novostavba má mať pôdorys v tvare písmena L a bude rozdelená na dve samostatne fungujúce budovy. V rámci podzemného podlažia budú prepojené spoločnou hromadnou garážou.

Rozmery celého objektu majú byť 60,70 × 30,45 m­etrov. Maximálna výška objektu navrhovaného objektu má byť 155,57 m.n.m. (hrebeň strechy) a maximálna výška korunnej rímsy navrhovaného objektu 149,57 m.n.m.

Byty a prevádzky

Na prvom nadzemnom podlaží chcú vybudovať prenajímateľné priestory a hlavné vstupy do objektu. Podľa dokumentu sa budú byty nachádzať aj vo dvorovom krídle na prvom nadzemnom podlaží. Ďalšie štandardné byty majú byť na druhom a treťom nadzemnom podlaží a na ustúpenom podlaží majú vyrásť nadštandardné mezonetové byty s terasou. Podlažia budú prepojené schodiskom a výťahom.

Búracie práce

Na pozemku, kde chce investor stavať sa v súčasnosti nachádzajú dva objekty. Tie chcú zbúrať. Keďže sa pozemok nachádza v pamiatkovej zóne, slovo k výstavbe má aj Krajský pamiatkový úrad, ktorý okrem iného požaduje archeologický výskum.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM