Lucia Lauková Kultúra

Blíži sa koncert Hoj, vlasť moja: Výťažok bude použitý na opravu Nitrianskeho hradu

Tradičný slávnostný benefičný koncert pripomenie Deň Ústavy SR. Výťažok z dobrovoľného vstupného bude použitý na opravu Nitrianskeho hradu.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa koncert Hoj, vlasť moja: Výťažok bude použitý na opravu Nitrianskeho hradu
Zdroj: Dnes24.sk

Deň Ústavy Slovenskej republiky pripomenie v Nitre už tradične slávnostný benefičný koncert Hoj, vlasť moja. V estrádnej hale PKO Nitra sa 4. septembra o 19. hodine predstaví Orchester Jána Berkyho Mrenicu, sólisti Jolana Fogašová, Jana Bernáthová, Martin Babjak, Otokar Klein a Ján Babjak.

Spoluúčinkovať budú aj nitrianske spevácke zbory. „Diváci sa budú môcť započúvať do diel našich a svetových majstrov. Na úvod zaznejú v zborovom prevedení hymnické piesne, v druhej časti programu ľudové piesne v podaní sólistov Opery Slovenského národného divadla. Tretí blok prinesie najkrajšie skladby a árie majstrov,“ informovala Ľudmila Synková z Mestského úradu v Nitre.

Koncert organizuje mesto Nitra a Nadácia Konštantína Filozofa v Nitre. Autorom programu a režisérom je Ladislav Švihel. Finančné prostriedky, ktoré sa vyberú na dobrovoľnom vstupnom, budú aj tento rok použité na opravu Nitrianskeho hradu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM